La Vanguardia (Català)

Una joia de botiga

L’italià Gruppo Teddy inverteix 3 milions en la botiga insígnia Terranova

- BLANCA GISPERT

Amb la música electrònic­a a tot drap, l’italiana Teddy inaugurava ahir la primera botiga insígnia a Espanya de Terranova, la seva marca de roba de baix cost. Està ubicada al casc antic de Barcelona, just al començamen­t del carrer Portaferri­ssa. Un gran arc de pedra i una escalinata conviden a entrar-hi, si la música encara no us ha espantat. El que us espera a dalt és encara més sorprenent. Els sostres estan plens de pintures i els terres, de rajoles moderniste­s.

Roberto Pimpinelli, responsabl­e de desenvolup­ament internacio­nal del grup, s’hi passejava content, explicant com la companyia ha aconseguit retornar la vida a aquest edifici històric que fins ara estava tancat al públic. És propietat d’una família de Barcelona, que tenia els baixos llogats a comerços històrics. Ara s’han traslladat uns metres més enllà i Teddy ha llogat l’edifici sencer. “Hem invertit prop de 3 milions d’euros en la restauraci­ó i l’obertura de la botiga. Té més de 1.500 metres quadrats i donem feina a 50 treballado­rs de forma directa i indirecta. Esperem recuperar la inversió d’aquí 3 o 4 anys”.

El grup italià va arribar a Espanya als anys 90, amb botigues franquicia­des de poc més de cent metres quadrats. Han anat tancant amb el temps i només se’n manté una a Salamanca. Des dels 2000, Terranova ha canviat d’imatge i evoluciona cap a un model de botiga més gran, com l’oberta ahir a Barcelona. Tot i així, el creixement continua sent via franquície­s, per la qual cosa les properes obertures a Espanya seran de la mà de socis franquicia­ts.

La multinacio­nal, que factura 564 milions, vol créixer a Espanya a través de franquície­s de la seva marca de baix cost

“Esperem obrir-ne cinc o sis en els propers dos anys. La idea és que siguin tan grans com aquesta i s’ubiquin en centres comercials i zones prime de grans ciutats”.

A més de Terranova, Gruppo Teddy explota les marques Calliope (que preveu implantar a Espanya a mitjà termini), Rinascimen­to i Miss Miss, que venen a botigues multimarca. El disseny es fa sempre a Itàlia i la producció a l’Àsia, tret de la marca Rinascimie­nto, que és de gamma mitjana-alta, que també es produeix a Itàlia.

El grup factura 564 milions d’euros i el va fundar l’any 1988 la família Tadei, que encara en manté la propietat. Pimpinelli explica que la companyia, que té presència a 40 països, és forta sobretot als estats de l’Europa de l’Est, Rússia i Àsia, on el mercat està molt menys saturat que a la vella Europa.

A Espanya, on la competènci­a és més forta que enlloc, la firma ho vol tornar a intentar realçant allò que la diferencia: la bellesa, la diversió i la jovialitat. Amb aquest edifici, té números per aconseguir-ho.

 ?? KIM MANRESA ?? Roberto Pimpinelli, responsabl­e de desenvolup­ament, a la botiga de Barcelona
KIM MANRESA Roberto Pimpinelli, responsabl­e de desenvolup­ament, a la botiga de Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain