La Vanguardia (Català)

Màlaga inundada

Dos morts, centenars de rescats, barris negats i talls en les vies

- ADOLFO S. RUIZ

Dues persones han mort a les pitjors inundacion­s a la Costa del Sol des del 1989.

Va trucar a una coneguda per dir-li que l’aigua estava entrant a dojo al club nocturn d’Estepona on treballava, però quan la seva amiga va donar l’alarma i els serveis d’emergència van arribar al local, negat, només van poder certificar la mort per ofegament de la dona, una noia romanesa de 26 anys. És la primera víctima mortal que va causar, ahir a la nit, el temporal de pluja a Andalusia, responsabl­e de les pitjors inundacion­s a la província de Màlaga des del 1989. La segona víctima es va produir a La Línea de la Concepción, a la província de Cadis, quan una riuada va arrossegar una colla de treballado­rs d’una empresa elèctrica i un d’ells va morir.

El diluvi, que va començar a primera

El temporal ha descarrega­t fins a 200 litres per metre quadrat i el riu Guadalhorc­e s’ha desbordat

hora del matí, va descarrega­r fins a 200 litres per metre quadrat en algunes zones de Màlaga. El riu Guadalhorc­e, responsabl­e de les inundacion­s de fa 27 anys, es va tornar a desbordar.

Les més afectades van ser les localitats de la zona occidental de Màlaga, especialme­nt Marbella, Estepona, Cártama, Alhaurín de la Torre, Manilva i Coín. Carreteres i vies fèrries tallades, barris gairebé submergits sota les aigües i veïns enfilats a les teulades en espera de ser rescatats van ser episodis habituals durant tota la jornada.

A Cártama, entre 20 i 25 persones van haver de ser rescatades per la Guàrdia Civil, amb l’ajuda d’un helicòpter, de les teulades on havien pujat per escapar de les aigües. A Mijas va passar el mateix. A Alhaurín de la Torre, voluntaris de Protecció Civil van nedar per rescatar una família amb nou nens que havia quedat aïllada.

El rei Felip es va posar en contacte amb la presidenta andalusa, Susana Díaz, per lamentar els fets. Atesa la magnitud dels danys, Díaz va avançar a la tarda d’ahir el viatge que havia anunciat per avui a les zones afectades.

 ?? DANIEL PÉREZ / EFE ?? Veïns del barri de Doña Ana a Cártama, una de les localitats malaguenye­s afectades pels aiguats
DANIEL PÉREZ / EFE Veïns del barri de Doña Ana a Cártama, una de les localitats malaguenye­s afectades pels aiguats

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain