La Vanguardia (Català)

Els Mossos investigue­n per possible estafa el pare de la Nadia

-

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigac­ió per esbrinar si darrere la recollida de fons impulsada per Fernando Blanco –per sufragar una suposada operació per salvar la vida de la seva filla d’11 anys malalta de tricotiodi­stròfia– s’amaga una estafa. Blanco va impulsar la campanya –que va recaptar 153.000 euros en quatre dies– a través de les xarxes socials i diversos mitjans se’n van fer ressò.

Segons fonts policials, els Mossos han obert les indagacion­s arran de les sospites apuntades a les informacio­ns publicades en diversos mitjans, que després de consultar experts en tricotiodi­stròfia –una malaltia genètica rara– conclouen que el relat del pare de la menor és fals.

Aquesta no ha estat la primera campanya que ha posat en marxa la família de la Nadia –que recorre els platós de televisió des del 2009–, per la qual cosa segons l’agència de notícies ACN, la quantitat recaptada podria arribar als 1,5 milions.

D’altra banda, tampoc no és el primer cop que Blanco es veu implicat en un cas d’estafa. Segons publicava ahir Diari de

Menorca, l’any 2000 el pare de la Nadia va ser condemnat per l’Audiència Provincial de Palma a tres anys de presó per una estafa de 120.000 euros. Blanco va viure una temporada a Menorca, i entre el 1994 i el 1997 va ocupar el càrrec de cap de la delegació menorquina d’una distribuïd­ora de refrescos. La sentència va establir que Blanco subministr­ava productes de l’empresa i es quedava les quantitats cobrades sense que la companyia en tingués coneixemen­t. Així va aconseguir almenys 120.000 euros. Tot i que l’acusació denunciava la desaparici­ó de més de 200.000 euros, aquesta circumstàn­cia no es va poder provar durant el judici, per la qual cosa la sentència va fixar la quantitat en el mínim que va reconèixer el mateix acusat.

En el seu compte de Facebook, la Asociación Nadia Nerea para la Tricotiodi­strofia assegura que a partir d’avui es procedirà a tornar “el total de les donacions realitzade­s” i que dimecres el pare de la Nadia farà una roda de premsa.

Dissabte, des del mateix compte de Facebook, el pare de la nena malalta deia que el seu únic propòsit és que la seva filla “tingui una vida llarga i amb qualitat de vida”, però admetia que després del que s’havia publicat era difícil que algú el cregués.

L’any 2000, Blanco va ser condemnat a tres anys de presó per una estafa de 120.000 euros a Menorca

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain