La Vanguardia (Català)

La filla més amagada de Donald Trump Tiffany, nascuda del segon matrimoni, sempre al marge

- Barcelona

Tiffany Trump (23) és el membre més discret de la família del president electe dels Estats Units. Mentre que els seus tres germanastr­es grans van tenir un paper més actiu en la campanya del seu pare, la segona filla de Dondald Trump ha quedat en un segon pla. La seva imatge va ser exclosa dels vídeos promociona­ls i les seves xarxes socials van ser controlade­s per no perjudicar la imatge del seu pare.

Tiffany és l’única filla que Donald Trump va tenir amb l’actriu i estrella televisiva Marla Maples, i després del divorci, quan ella tenia sis anys, es va mudar amb la seva mare a Los Angeles, per la qual cosa considera haver estat criada per mare soltera, encara que afirma tenir una molt bona relació amb el seu pare. D’ell va dir durant la convenció republican­a, quan Trump es va convertir en candidat oficial, que és un home “fort, protector, amable i entranyabl­e. Sempre pendent de la seva família”, i que l’ha ajudat a “treure la millor versió” de si mateixa. Però a part d’aquell dia de juliol, el seu perfil en els actes del magnat va ser més aviat baix.

Les aparicions públiques de Donald Trump juntament amb els seus altres fills fan evident la seva afinitat. Ivanka és considerad­a la mà dreta del seu pare, i tant ella com els seus dos germans, Donald jr. i Erik, han estat clau a l’hora de mantenir la imatge de família unida durant la campanya. Tots tres comparteix­en vicepresid­ència executiva a la Trump Organizati­on, i els seus rostres són coneguts en els mitjans de comunicaci­ó. Res d’això no s’ha donat amb Tiffany, que a més de quedar al marge de la campanya i no formar part del negoci familiar, va quedar fora del documental Meet the Trumps: A look at The Donald’s family, de la cadena Fox.

Li van posar Tiffany per la famosa joieria de la Cinquena Avinguda de Nova York, situada a la mateixa torre Trump, la jove es va graduar en Sociologia i Estudis Urbans a la Universita­t de Pennsilvàn­ia, la mateixa on van estudiar el seu pare i bona part dels membres de la seva família. Actualment viu en un apartament de l’Upper Manhattan, i podria estar preparant-se per estudiar Dret, cosa que indica que de moment no sembla que la jove es disposi a treballar a les empreses del seu pare.

També ha fet alguns passos en el món de la moda. Va ser becària de Vogue i va debutar com a model per al seu amic, el dissenyado­r Andrew Warren, en la Setmana de la Moda de Nova York del mes de febrer passat. També ho ha intentat en la música; va ser el 2011 quan amb 17 anys va treure el senzill pop Like a bird, encara que sense gaire èxit.

Els assessors de campanya de Trump es van encarregar de filtrar el compte d’Instagram de Tiffany perquè no perjudiqué­s la imatge del seu pare, però això no ha evitat que hagi arribat a tenir més de 500.000 seguidors, la qual cosa la converteix, indubtable­ment, en una estrella de les xarxes socials. I és que a ella i al seu grup d’amics, en el qual hi ha noms com el de Kyra Kennedy, filla de Robert F. Kennedy jr., o Gaia Matisse, rebesnéta del famós pintor francès Henri Matisse, els anomenen “els nens rics d’Instagram”.

La jove ha viscut a Los Angeles, ha volgut ser cantant i model i no treballa en els negocis familiars

 ?? BILL CLARK / GETTY ?? Tiffany va parlar en la convenció republican­a, en què es va escollir Trump com a candidat presidenci­al
BILL CLARK / GETTY Tiffany va parlar en la convenció republican­a, en què es va escollir Trump com a candidat presidenci­al

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain