La Vanguardia (Català)

El Madrid ret culte a l’energia de Modric

- Madrid

Poques vegades el Madrid va ser tan dependent de Luka Modric com dissabte al clàssic del Camp Nou. El croat no només va ser l’ànima dels blancs, el jugador que va marcar el tempo del seu equip i pel qual va passar tot el joc del conjunt. Molt més enllà del servei de falta en l’empat en el minut 89, l’anàlisi de l’estadístic­a individual reflecteix la importànci­a de Modric per als de Zidane. El croat va fer 62 passades, 59 de bones, cosa que reflecteix una efectivita­t del 95,2%, 36 en camp contrari. Va recuperar vuit pilotes, sis en la primera part, va cometre quatre faltes i en va rebre dues. L’elogi més important el va rebre del mateix Zidane: “Sabem quina mena de jugador és”.

Nascut a Zadar el setembre del 1985, Modric va ser una de les últimes exigències de Mourinho, que va convèncer Florentino Pérez l’estiu del 2012 perquè pagués els 30 milions que exigia el Tottenham per deixar marxar un jugador que s’havia declarat en rebel·lia. Renovat aquest 18 d’octubre fins al 2020, escàs de carrosseri­a (65 quilos de pes per a 1,74 metres), Modric és un temperamen­t discret en un vestidor sobrat d’egos.

Les estadístiq­ues reflecteix­en temporada rere temporada que hi ha un Madrid amb Modric i un altre sense. El jugador va ser operat del genoll esquerre el 2 d’octubre després d’una col·lisió contra Pape Diop el 18 de setembre contra l’Espanyol. Va reaparèixe­r un mes després, contra el Leganés, rebut amb una ovació de gala pel Santiago Bernabeu en partit de migdia. Ja no perdria la titularita­t, i menys

MOTOR I ÀNIMA DE L’EQUIP El croat va fer 62 passades al Camp Nou amb una efectivita­t del 95,2%, 36 en camp contrari

després de la lesió de l’alemany Toni Kroos aquest mateix dia.

Titular en set dels vuit partits de Lliga que ha disputat (se’n va perdre sis per la lesió), així com en tres de la Champions, Modric acumula 790 minuts entre les dues competicio­ns. Ha fet 577 passades i ha recuperat 67 pilotes. Ha marcat només un gol i aquest és el seu punt feble. Li costa de xutar a porta (porta 13 gols a la Lliga en les seves cinc campanyes de blanc) per més que Zidane li demana constantme­nt que ho faci i el seu historial inclou alguns gols inesborrab­les per al madridisme, tots des de fora de l’àrea, el més recordat el que va marcar a Old Trafford al United.

La sintonia entre Modric i Ramos ve de lluny. El de Camas va fer broma amb el croat acabat el clàssic: “Me l’ha posada bé, per variar”, va comentar. “Em va dir on posar-la, la vaig posar i ell va marcar. Sembla fàcil. No és la primera vegada que fem un gol així”, va riure el migcampist­a croat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain