La Vanguardia (Català)

L’equip de Sánchez Flores, sòlid, presumeix de defensa

El mur blanc-i-blau està format per jugadors sense experiènci­a en la posició

- Barcelona

Un migcampist­a reconverti­t primer en lateral esquerre i més tard en lateral dret; un altre migcampist­a que s’ubica en una posició de central que no havia ocupat ni a la seva etapa formativa; un central arribat l’últim dia de mercat que venia de jugar com a pivot i que a la seva selecció ho fa de lateral, i un lateral esquerrà amb fitxa del filial que partia com a quarta opció per a una plaça on ara sembla insubstitu­ïble, als quals s’hi suma un porter també arribat iniciada ja la competició i que ha fet 35 anys.

Que la defensa de l’Espanyol és la més atípica de les últimes dècades i que sembla impròpia d’una competició del nivell de la Lliga Santander és una evidència que a ningú no se li escapa. Però el que encara sorprèn més és que aquesta peculiar línia de contenció improvisad­a hagi esdevingut la més efectiva de la Lliga les últimes jornades i estigui a punt de convertir-se en una de les línies defensives més eficients en la història del club. Almenys pel que fa als minuts que han aconseguit mantenir a zero la meta blanc-i-blava –ara per ara, 496– i pel nombre de jornades –de moment vuit– que l’equip enllaça sense perdre.

Víctor Sánchez, David López, Diego Reyes i Aarón, amb Diego López sota pals, ja formen part de la història d’un equip que si no fos pels vuit gols encaixats en les dues primeres jornades de Lliga, abans de l’arribada del porter gallec i del central mexicà i quan jugaven altres peces al darrere, seria ara mateix el menys golejat de la competició, al davant de tots els equips de la zona alta. Amb un afegit que fa encara més sorprenent la dada: l’Espanyol venia de ser l’equip més golejat de la Lliga la temporada passada, més que els tres que van perdre la categoria i tots els que van quedar al darrere a la taula amb una mitjana d’1,95 gols encaixats per partit. Sense aquests dos primers xocs de Lliga, la mitjana actual se situa en els 0,75 gols per matx.

Quin és el secret d’aquesta defensa tan inesperada com efectiva? “La confiança i el treball”, respon

VÍCTOR SÁNCHEZ “El treball és espectacul­ar, i la confiança que hem guanyat ha permès que les coses surtin així”

Víctor Sánchez a la que es considera una d’aquelles preguntes del milió. “La feina defensiva que fem és espectacul­ar i la confiança que hem anat guanyant després d’una mala arrencada de Lliga és el que està permetent que les coses surtin així –prosseguei­x el de Rubí, que fins dissabte no havia aconseguit puntuar al Calderón malgrat haver-lo visitat amb tres equips diferents–. Defensem des del jugador en punta fins al porter i hem aconseguit fer-ho molt bé, pràcticame­nt sense patiments”.

“Tot és treball i concentrac­ió”, ratifica David López, un jugador que, com si encara jugués al futbol formatiu, repassa sense cap tipus d’objeccions ni complexos tots els errors que comet com a central en cada partit per buscar la millor solució. “No havia jugat mai en aquesta posició, i qualsevol mínim error penalitza molt, així que cal treballar-los”, explica.

“Aquestes dinàmiques cal treballar-les, i quan arriben mirar d’esprémer-les al màxim”, afegeix Diego López.

 ??  ??
 ?? CHEMA MOYA / EFE ?? Diop i David López alerten sobre el marcatge a Griezmann durant una acció a pilota aturada al Calderón
CHEMA MOYA / EFE Diop i David López alerten sobre el marcatge a Griezmann durant una acció a pilota aturada al Calderón

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain