La Vanguardia (Català)

Hartmann creix a Mataró

La firma invertirà 3 milions a ampliar la capacitat de la seva planta de Tiritas

- ROSA SALVADOR Barcelona

La multinacio­nal alemanya Hartmann invertirà 3 milions d’euros l’any que ve a ampliar la capacitat productiva de la seva fàbrica de Mataró, en la qual produeix les populars Tiritas, segons va explicar el seu director general per a Espanya, Marc Pérez Pey. Pérez, que també és vicepresid­ent regional per al sud d’Europa i l’Àfrica de la multinacio­nal, va explicar que la fàbrica ja treballa a tres torns i està aplicant mesures per guanyar en eficiència, per atendre el creixement de les vendes, però és insuficien­t i necessita ampliar-se. Mataró fabrica els apòsits per a tot el grup, i amb una producció de 33 milions d’euros destina el 90% a l’exportació.

Els apòsits són la part més important del negoci del grup a Espanya, país on l’any passat va facturar 112 milions d’euros, amb un benefici de l’ordre del 10%. Aquest any preveu tancar amb una alça de vendes de dos dígits, fins als 120 milions d’euros, dels quals 33 correspone­n a la fàbrica. Mataró és, a més, el centre de desenvolup­ament i innovació d’aquest producte per a tot el grup. Hartmann ocupa 350 persones a Espanya.

Pérez va explicar que Hartmann llançarà una nova línia de negoci, Veroval: tests a domicili, de venda en farmàcies, per a un ampli rang de problemes de salut, des del tradiciona­l test d’embaràs a d’altres com la infertilit­at masculina, les al·lèrgies al gluten o la lactosa, la falta de ferro, infeccions urinàries o infeccions que requereixe­n administra­ció d’antibiòtic­s. El grup ha invertit 5 milions d’euros a desenvolup­ar aquesta nova línia de productes, i un milió en el seu llançament a Espanya. “Som una empresa centrada en l’autocura de la salut, i amb una gran presència en equips de monitoratg­e, com termòmetre­s i tensímetre­s, per al control de la tensió arterial –va assegurar– i ja col·laborem en aquests temes amb les societats mèdiques i les farmàcies”.

Espanya és ara el quart mercat més important per a Hartmann, un grup familiar que cotitza a la borsa alemanya i que va facturar 1.941 milions d’euros l’any passat, i la firma vol continuar invertint perquè preveu un important creixement del mercat a causa de l’envellimen­t de la població i l’augment de la sensibilit­at de la gent cap a la prevenció i els hàbits saludables.

Així, el grup és líder a Espanya en la venda de productes per a la incontinèn­cia en adults, i ha llançat des de productes d’alta gamma (calcetes i calçotets) a productes complement­aris, com cremes. “Cada vegada vivim més, però això planteja reptes; per exemple, la meitat de les persones més grans de 85 anys pateixen algun tipus d’incontinèn­cia urinària”, va recordar. També és líder en vendes de gel desinfecta­nt de mans, i diuen que estan veient “un canvi d’hàbits que n’impulsa molt el creixement”.

El grup alemany llança Veroval, una nova línia de tests de salut a domicili en què ha invertit 6 milions

 ?? PEDRO CATENA ?? Marc Pérez Pey, vicepresid­ent de la multinacio­nal per al sud d’Europa
PEDRO CATENA Marc Pérez Pey, vicepresid­ent de la multinacio­nal per al sud d’Europa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain