La Vanguardia (Català)

Els gols d’Arda i Messi tornen l’alegria al Barça (4-0)

L’equip recupera el camí de la victòria en un partit per guanyar confiança

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ Barcelona

El Barça necessitav­a una alegria després de tres empats seguits. Una mica de felicitat. Una victòria que alleugés les amargors de les últimes setmanes. La va aconseguir ahir a la nit a la Champions en un partit plàcid contra el Borussia Mönchengla­dbach en què va sumar el seu catorzè triomf seguit a casa en la competició, tots els jugats en l’era Luis Enrique. Quina diferència amb la Lliga, on el Camp Nou és lluny de ser un fortí. Era l’oportunita­t ideal. Un duel sense transcendè­ncia classifica­tòria. Un rival que deixava jugar còmode. I un estadi disposat a viure una jornada festiva en tots els sentits. Ho va ser. Messi hi va posar la qualitat, Arda Turan va aconseguir un sorprenent

GOLEJADORS Messi va obrir el marcador i Arda Turan va aconseguir un inesperat triplet un dia que hi eren tots els fitxatges

hat-trick (suma més gols que Neymar) i alguns fitxatges van guanyar confiança, com Denis Suárez o André Gomes. Alcácer mereix un capítol a part. Va donar una assistènci­a, però no hi ha manera que marqui. Ara el Barça ha d’esperar al sorteig de dilluns per saber el seu contrincan­t de vuitens de final.

L’escenari era magnífic perquè Messi es divertís i continués afegint gols al seu historial i perquè Iniesta acumulés minuts. El decorat també resultava ideal perma què els sis reforços d’aquest estiu i els dos de l’anterior ensenyessi­n detalls que fessin alimentar esperances per a compromiso­s de més pes. André Gomes repartiria bé el joc com a pivot? Denis Suárez desbordari­a? Aleix Vidal pujaria amb criteri? Umtiti agafaria ritme? Alcácer marcaria? Preguntes interessan­ts que feien mirar el partit amb més interès que altres vegades, quan la lligueta s’esllanguei­x i tot el peix està venut.

Encara que, com de costum, el millor caviar d’entrada el va posar Messi. L’argentí va voler jugar i no va ser per passejar-se per la gespa, sinó per deixar el seu segell. Quan ell agafava la pilota i amb l’aquiescènc­ia de l’adversari, un regal per la seva falta de duresa, Leo canviava el ritme, combinava amb Iniesta i amb Arda i generava perill. El crac va iniciar i va finalitzar la jugada del primer gol. Va rebre una pilota a la frontal de l’àrea, va accelerar, es va associar amb Arda, que li va tornar la pilota, i va posar la pilota a la xarxa. Desè gol en aquesta fase de Messi, que tot seguit va tenir el segon a les botes. La seva rematada la va desviar el porter Sommer.

Tot el que en el de Rosario sorgia de manera natural i tot el que distribuïa amb eficàcia Iniesta (cent passades intentades a la primera meitat) es tornava un dra-

LA DIFERÈNCIA Al contrari que a la Lliga, l’equip blaugrana ha fet del seu estadi un fortí a la Champions

quan la pilota queia als peus d’Alcácer. El valencià, bloquejat, es desesperav­a i ho feia palpable, per a irritació d’una part del públic, que va deixar escapar algun xiulet. Alcácer participav­a poc i gairebé sempre de manera erràtica. En canvi, Denis Suárez s’anava deixant anar i fins i tot s’atrevia amb una sotana, Aleix Vidal irrompia amb potència per la banda i també corria cap enrere amb entusiasme i André Gomes se sentia al seu aire, sense cap pressió.

Al partit amb prou feines hi havia faltes i el Borussia Mönchengla­dbach, malgrat el suport d’una nombrosa parròquia visitant, gairebé no passava del mig del camp. El domini blaugrana era total però li continuava faltant profundita­t, amb la majoria de jugadors entossudit­s a buscar Messi fins a

la sacietat. L’argentí és l’amo absolut però estaria bé que hi hagués en els altres una dosi més alta d’individual­isme. No es tracta de mirar on és l’argentí només perquè toca, sinó perquè sigui l’opció més efectiva. Això es va corregir després del descans perquè faltaven més gols i perquè el somriure es dibuixés al rostre del barcelonis­me i els gols van arribar, en plural, a la segona meitat.

En un tres i no res Turan es va veure amb un doblet al sarró. Curiosamen­t en les dues jugades va participar Aleix Vidal, que per fi va donar senyals de vida. En el 2-0 el català va connectar amb Denis Suárez perquè el gallec centrés. Amb una mica de fortuna la pilota va arribar al cap d’Arda, que no va perdonar. A continuaci­ó el turc va engaltar de primeres una centrada de Vidal després de triangulac­ió amb Messi. Partit resolt, públic dret quan va ser substituït Iniesta i el morbo de veure si Alcácer s’estrenaria. No ho va fer però almenys va donar una passada perfecta a Turan perquè aconseguís el tercer del seu compte.

La golejada ja era un fet i Luis Enrique va donar l’alternativ­a a la Champions al jove del B Marc Cardona. Després d’acomiadar Europa fins al febrer, l’equip ha d’agafar la línia a la Lliga.

 ?? MANU FERNANDEZ / AP ?? El jugador turc del Barcelona Arda Turan va completar el seu hat-trick amb aquesta rematada
MANU FERNANDEZ / AP El jugador turc del Barcelona Arda Turan va completar el seu hat-trick amb aquesta rematada
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain