La Vanguardia (Català)

La capital catalana rep més de 4.000 sol·licituds de bonificaci­ó de l’IBI

- Europa Press BARCELONA

L’Ajuntament de Barcelona està tramitant 4.442 sol·licituds per a la nova ajuda que subvencion­a el 50% de l’impost sobre béns immobles (IBI) fins a un màxim de 175 euros a persones amb pocs recursos, ja siguin propietàri­es o llogateres si la quota se’ls repercutei­x als rebuts del lloguer. Aquestes sol·licituds podran beneficiar unes 15.000 persones aquest any mateix si es concedeixe­n –encara no s’ha resolt si se’n denegarà alguna perquè no compleix els requisits–, segons han explicat fonts municipals.

El nombre de sol·licituds d’ajuda queda per sota del que el govern d’Ada Colau havia previst amb aquesta convocatòr­ia extraordin­ària. Amb la nova mesura, l’Ajuntament de Barcelona pretenia poder beneficiar unes 20.000 famílies. Per això havia reservat 3,5 milions d’euros, segons va explicar el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, quan es va obrir el termini de sol·licitud d’un mes l’octubre passat.

Amb tot, l’Ajuntament està “satisfet” d’haver arribat a aquesta xifra el primer any que posa en marxa aquesta ajuda, que només es podia reclamar durant el termini d’un mes (del 5 d’octubre al 4 de novembre) per exigències del calendari de l’aprovació de la modificaci­ó pressupost­ària.

Els districtes què s’han registrat més sol·licituds han estat els de Nou Barris, Sant Martí i SantsMontj­uïc. La mitjana de persones empadronad­es per immoble dels que han sol·licitat l’ajuda és de 3,3 per habitatge. La majoria d’aquestes peticions (4.280) s’han tramitat a través de les oficines d’atenció al ciutadà, mentre que la resta s’han sol·licitat telemàtica­ment o a través d’altres registres, com Correus.

La previsió del govern d’Ada Colau és mantenir aquests ajuts en funció de la renda. Ara avaluarà si incrementa el topall d’ingressos perquè se’n puguin beneficiar més famílies i la possibilit­at d’avançar el pagament perquè es faci abans que s’hagi de pagar l’IBI.

Després d’aquesta primera experiènci­a, el govern municipal confia que els ciutadans es familiarit­zin amb aquesta subvenció de cara a l’any que ve i que hi hagi un increment del nombre de sol·licituds.

La mesura també ha anat dirigida a famílies amb un o més perceptors de pensions no contributi­ves, subsidis d’atur, renda mínima d’inserció o que haguessin esgotat les prestacion­s i, en general, a col·lectius que habitualme­nt no poden beneficiar­se d’exempcions i bonificaci­ons fiscals.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain