La Vanguardia (Català)

L’Ajuntament de Barcelona adquireix una furgoneta per transporta­r cavalls

- RAMON SUÑÉ Barcelona

En ple debat intern sobre el futur de la unitat muntada de la Guàrdia Urbana de Barcelona, l’Ajuntament ha convocat un concurs públic per subministr­ar a la policia local una furgoneta que permeti transporta­r alhora dos cavalls d’aquesta unitat. En les bases de la licitació s’estableix el pressupost de l’adquisició del vehicle en 80.000 euros (incloenthi el 21% d’IVA). El termini per presentar les ofertes s’acaba el pròxim dia 19.

Val a dir que la compra de la furgoneta, que s’haurà de subministr­ar de color blanc perquè després es pintarà de color blau, respon a la necessitat de poder renovar el material d’una unitat de la Guàrdia Urbana que en els últims temps està patint serioses restriccio­ns pressupost­àries que han impedit, per exemple, l’adquisició de nous cavalls.

La incorporac­ió d’aquest vehicle té tot el sentit si es tenen compte els plans dels responsabl­es municipals de traslladar la major part de l’activitat de la unitat muntada a Collserola i a Montjuïc. Cal recordar que les quadres es troben a les velles dependènci­es del carrer Wellington, és a dir, molt lluny de les muntanyes barcelonin­es.

Les clàusules tècniques del concurs per a l’adquisició de la furgoneta estableixe­n que la cistella de transport ha de tenir dues places, amb una longitud interior de la carrosseri­a de tres metres i una amplada d’entre 1,90 i 2,01 metres. Els dos cavalls s’hauran de situar un al costat de l’altre i en el sentit contrari de la marxa del vehicle. La furgoneta disposarà d’una finestra per poder observar els cavalls i de cinc finestrete­s més practicabl­es distribuïd­es pels dos laterals i la part posterior.

Al document de licitació s’indica que per les caracterís­tiques especials d’aquest tipus de vehicle, la furgoneta per al transport equí només es troba al mercat de l’automòbil amb motor tèrmic i, més concretame­nt, dièsel, tota una paradoxa si es té en compte l’aposta de l’Ajuntament de Barcelona per dotar els serveis municipals de vehicles elèctrics o híbrids i la voluntat de les autoritats d’anar retirant de la circulació els cotxes dièsel.

El debat intern sobre la unitat muntada de la Guàrdia Urbana de Barcelona, del qual va informar àmpliament La Vanguardia en l’edició d’abans-d’ahir, dilluns, ha posat en dubte la mateixa continuïta­t de la policia muntada, que de moment, asseguren fonts municipals, està assegurada, malgrat les anunciades retallades en la seva activitat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain