La Vanguardia (Català)

Manen Arsenal i Nàpols

PSG i Benfica acaben segons i s’afegeixen a la llista de rivals del Barça

-

L’Arsenal, que va golejar a Basilea (1-4), i el Nàpols, que es va imposar amb facilitat al camp del Benfica (1-2) van tancar la fase de grups com a campions i van accedir per la porta gran al sorteig dels vuitens de final, fixat per a dilluns que ve, 12 de desembre.

Al Grup A va sorprendre l’ensopegada del Paris Saint-Germain, que jugava a casa contra el Ludogorets amb tots els pronunciam­ents a favor i va empatar in extremis a dos gols, resultat que descavalca els francesos del lideratge del grup. Es van avançar els búlgars amb un gol de Misidjan (15) i els va costar moltíssim d’igualar als d’Unai Emery. Ho va fer Cavani, ja a la segona part (61), amb una rematada espectacul­ar de xilena. Però no es va consolidar l’empat, perquè al 69 va tornar a sumar el Ludogorets, per mediació de Wanderson. I quan ja es donava per certa la derrota va arribar el 2-2, obra de Di María Al 92. Després de la clara ensopegada a Montpeller a la Lliga francesa i amb la perspectiv­a de la visita del líder Niça aquest diumenge, Emery es troba en una situació delicada.

Per la seva part, l’Arsenal es va atipar a Suïssa i va destacar l’aportació del gallec Lucas Pérez, ex del Deportivo i autor d’un triplet, amb gols als minuts 8, 16 i 47. Al final 1-4, amb un altre gol visitant d’Iwobi (53) i gol de l’honor local de l’ivorià, cedit pel Roma, Doumbia (78), amb una sensaciona­l ruleta en el seu camí cap a la meta.

A l’altre grup amb la classifica­ció en joc l’emoció va desaparèix­er aviat. Es va classifica­r primer el Nàpols i segon el Benfica, perquè el possible tercer en discòrdia, el Besiktas, va ser apallissat al camp del Dinamo de Kíev (6-0). Va ser una nit negra dels turcs, que van acabar amb nou i van tenir una jugada clau, de penal i expulsió de Beck, al minut 30 que va situar el 2-0 al marcador. Llavors es va acabar el somni del Besiktas.

Mentrestan­t, el Nàpols s’imposava al Benfica amb gols de l’ex-blanc-i-blau Callejón (60) i del belga Mertens (79). Va reduir la diferència el mexicà (i ex de l’Atlètic) Raúl Jiménez, al minut 87.

Precisamen­t l’Atlètic no va poder tancar el dificilíss­im ple de sis victòries i va perdre els seus primers punts al camp del Bayern de Munic. Només hi va haver un gol en el partit, el que va marcar Lewandowsk­i, d’excel·lent llançament de falta directa, al minut 28. De tota manera, els madrilenys acaben primers i els muniquesos segons, com estava assegurat.

En partit que només valia per entrar a la Lliga Europa el PSV va tornar a fracassar i només va aconseguir empatar a zero amb el Rostov, que és qui acaba tercer de grup.

PRIMERA DERROTA L’Atlètic cau (1-0) a Munic i no aconseguei­x tancar la fase de grups amb un ple de victòries

?? GEORGIOS KAFALAS / AP ?? El davanter de l’Arsenal Lucas Pérez, triple golejador ahir a Basilea
GEORGIOS KAFALAS / AP El davanter de l’Arsenal Lucas Pérez, triple golejador ahir a Basilea