La Vanguardia (Català)

Música sacra al Palau

Els concerts es faran demà i demà passat al Palau de la Música

- MARTA CASADO Barcelona

Cada any per aquestes dates el Palau de la Música Catalana obre les portes als amants de Händel i celebra el Nadal amb la interpreta­ció d’una de les seves composicio­ns estel·lars, El

Messies, un concert que compta amb més de 550 aficionats que cantaran algunes de les parts corals de la peça.

Cada any per aquestes dates el Palau de la Música Catalana obre les portes als amants de Händel i celebra el Nadal amb la interpreta­ció d’una de les seves composicio­ns estel·lars, El Messies. El concert participat­iu –a càrrec de l’Obra Social La Caixa–, que es durà a terme demà i demà passat (sempre a les 19.30 h), compta amb més de 550 aficionats que cantaran algunes de les parts corals de la peça juntament amb el cor i l’orquestra Gulbenkian i els solistes Elizabeth Watts, Marta Infante, Emiliano González Toro i José Antonio López, sota la batuta del prestigiós director Víctor Pablo Pérez.

“L’orquestra és d’alt nivell i el mestre Víctor Pablo, un director de renom”, assegura l’aficionat Saúl Iglesias, que prendrà part aquest any per primera vegada al concert. “És una oportunita­t per participar en una obra de gran format”, afegeix Aina Ruiz, cantaire en 18 de les 22 edicions del projecte.

De fet, com explica Núria Oller, responsabl­e del programa de música de l’Obra Social La Caixa, un dels objectius del projecte és “donar l’oportunita­t al públic i als participan­ts de gaudir de la música de primer nivell”. Com a prova d’això, el nombre de cantaires ha augmentat un 42 per cent respecte a l’any passat. “Perquè tots els inscrits hi poguessin participar els hem hagut de dividir. Aquest any podran cantar tots els interessat­s, però alguns només ho faran en un concert”, assegura Oller.

Un altre dels objectius és acostar la música clàssica al públic i, per això, es fa ús de la posada en escena. “El fet que els aficionats siguin entre el públic trenca la barrera artificial entre l’escenari i els espectador­s i permet que la música flueixi per tota la sala”, afegeix Oller. Ruiz, com a participan­t, ho corrobora: “Es crea una sensació molt potent, com si fins i tot l’arquitectu­ra cantés”. Aquest és, de fet, l’anhel del director en els concerts d’aquesta edició. “Espero aconseguir que intèrprets i oients s’emocionin amb aquesta música sensaciona­l. No es tracta de cantar o interpreta­r aquesta obra: El Messies es viu”, emfatitza Pérez.

 ?? DAVID CAMPOS / OBRA SOCIAL LA CAIXA ?? Un dels concerts participat­ius de l’any 2015
DAVID CAMPOS / OBRA SOCIAL LA CAIXA Un dels concerts participat­ius de l’any 2015

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain