La Vanguardia (Català)

Iglesias vol integrar Errejón malgrat la seva pugna en la direcció de Podem

-

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va afirmar ahir que li agradaria integrar el seu número dos, el secretari polític de la formació, Íñigo Errejón, en la nova direcció que surti de la segona assemblea ciutadana estatal de Vistalegre, que se celebrarà el pròxim mes de febrer.

En una entrevista publicada ahir al diari digital Cuartopode­r, Iglesias defensa la seva posició per a Vistalegre II en el sentit que es votin junts els documents polítics i les llistes, al contrari del que planteja el sector liderat per Iñigo Errejón. “Votar persones vinculades a projectes és políticame­nt més honest”, segons Iglesias, que descarta “rotundamen­t” que hi hagi risc d’escissió a Podem.

Després de considerar que el debat a Podem “ha de ser polític”, afegeix que el seu desafiamen­t “és aconseguir un acord polític abans de parlar de llistes i de la direcció”. “Si estem d’acord en el que és fonamental de l’àmbit polític i organitzat­iu, la resta ve sol”, afegeix el líder de Podem, també partidari d’integrar al corrent Anticapita­listas, amb qui confessa tenir “un compte pendent”.

Un altre “debat crucial” en l’assemblea, segons el seu parer, tindrà a veure amb “l’espai que deixa obert el PSOE”. Segons Pablo Iglesias, Podem no pot assemblar-se als socialiste­s ni “caure en la temptació de ser ocells de presa que caiguin sobre les restes decebudes que deixa el PSOE”, perquè “hi ha molta gent, votants socialiste­s de tota la vida, decebuts però que no els agrada Units Podem”.

En aquest context afegeix a l’entrevista que “això cal respectar-ho i no s’ha d’intentar disfressar-se d’una cosa que no som tenint una espècie d’ansietat per arribar a aquells sectors forçant massa els nostres discursos o identitat. O intentar semblar una cosa que no som. Quan ens ha passat, sense que ho hàgim volgut fer, crec que se’ns ha penalitzat”.

Per la seva banda, Íñigo Errejón, va assegurar ahir que els manifestos com el presentat pel sector que lidera “no van en contra de ningú sinó que busquen intentar garantir un debat polític de cap a on va Podem”.

Mentrestan­t, va defensar la necessitat de “construir un model de representa­ció política més madur”. En aquest sentit, Errejón valora que el manifest en el qual els errejonist­es sol·liciten un congrés més democràtic “no ha de ser part d’un serial o una baralla de galls”, segons va afirmar en una entrevista a la Ser.

A més, el secretari polític de Podem creu que el futur de la formació Podem “passa, sens dubte, per construir una representa­ció política més madura i adaptada” en l’organitzac­ió que lidera Pablo Iglesias.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain