La Vanguardia (Català)

El CNIO acomiada un prestigiós investigad­or del càncer

-

El Centre Nacional d’Investigac­ions Oncològiqu­es (CNIO) ha acomiadat Manuel Hidalgo, investigad­or de referència internacio­nal en càncer de pàncrees. Segons va informar ahir el diari El País citant fonts del CNIO, ha estat un “acomiadame­nt disciplina­ri per incompatib­ilitat”, ja que “la seva presència els últims mesos (al centre) ha estat pràcticame­nt inexistent”.

Hidalgo, que s’havia incorporat al CNIO el 2009 procedent de la Universita­t Johns Hopkins de Baltimore (EUA), hi dirigiaelP­rogramad’Investigac­ió Clínica. Aquest programa, en el qual treballen 90 persones, està orientat al desenvolup­ament de noves teràpies contra el càncer.

L’octubre de l’any passat va ser fitxat per l’hospital Beth Israel Deaconess de Boston (EUA), associat a la Universita­t de Harvard, per dirigir el seu Centre de Càncer. Els últims catorze mesos Hidalgo havia compaginat la seva feina a Boston amb la del CNIO a Madrid. La direcció del CNIO ha considerat que, vista la dedicació d’Hidalgo a la seva feina a Boston, els dos càrrecs eren incompatib­les.

Hidalgo havia obtingut el 2015 finançamen­t del Consell Europeu de Recerca per valor de 2,5 milions d’euros al llarg de cinc anys per desenvolup­ar un projecte sobre càncer de pàncrees. Aquest finançamen­t pot veure’s afectat per l’acomiadame­nt, ja que està condiciona­t al fet que el projecte es faci en un centre europeu.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain