La Vanguardia (Català)

Famosos de Hollywood entre crispetes i hamburgues­es

Famosos de Hollywood tenen el seu propi local

- Barcelona

No ho hauria dit ningú, però la mateixa Scarlett Johansson ho va confessar fa uns dies: somiava obrir una botiga de crispetes a París. I ho ha fet. No una botiga qualsevol, sinó una boutique ben maca de crispetes gurmet, al cosmopolit­a barri parisenc de Le Marais. El 23 d’octubre passat, dia de la inauguraci­ó, la mateixa Johansson es va lligar un davantal i va atendre els nombrosos clients i curiosos que van anar al local per tastar les seves especialit­ats: crispetes a la sal marina i oli d’oliva, d’altres amb gust de formatge cheddar, de maduixes amb nata o fins i tot de tòfona, parmesà i sàlvia. La botiga, anomenada Yummy Pop, és propietat de l’actriu dels Estats Units i de la seva parella, el periodista francès Romain Dauriac, i obrirà de manera definitiva a finals d’any. Com és natural, Johansson no hi serà venent crispetes, però hi anirà de tant en tant.

L’actriu de Lost in translatio­n ha estat l’última incorporac­ió del cinema al món de la restauraci­ó, però altres membres de l’star system de Hollywood fa temps que es dediquen al negoci culinari. Un dels que més diners guanyen amb els seus negocis fora del cinema és l’actor Robert De Niro, que ja té diverses inversions en el sector hoteler i gastronòmi­c des que va obrir el Greenwich al modern barri de Tribeca, a Nova York. De Niro té participac­ió en més de trenta restaurant­s, entre els quals Locanda Verde, considerat un dels millors de Manhattan, i Tribeca Grill, decorat amb imatges de les seves pel·lícules. A més, té una part del negoci de Nobu, la principal franquícia de restaurant­s japonesos, amb desenes de locals repartits pel planeta. De cara a l’any que ve, preveu obrir un nou local al barri novaiorquè­s del Bronx, en què s’aprofitara­n els aliments sobrants de grans esdevenime­nts per reutilitza­r-los i oferir menjar a persones que travessen situacions econòmique­s complicade­s.

Un altre actor que fa anys que és en el negoci de la restauraci­ó és Clint Eastwood. L’actor i director va adquirir el 1986 Mission Ranch, a Carmel, la ciutat on viu, situada a la costa california­na. Era un ranxo amb dos-cents anys d’antiguitat que Eastwood va renovar, tot i que en va mantenir l’encant de les teulades rústiques, i va obrir-hi un hotel, un restaurant especialit­zat en plats típics de Califòrnia i un piano bar. Sovint és el mateix actor de Harry el brut el que allotja allà els seus amics, però està obert al públic.

El Cafe Zoetrope és una altra petita joia, que pertany a Francis Ford Coppola. El director de cinema va adquirir el 1972 el local, ubicat a l’històric edifici Sentinel de San Francisco, per posar-hi la seu de la seva companyia cinematogr­àfica. Més tard, el 1999, el mateix Coppola va adaptar l’espai per a una cafeteria que oferís plats i vins europeus i va decorar les parets amb fotografie­s de les seves millors pel·lícules. Com passa amb Eastwood, que no és estrany veure’l tocant el piano a Mission Ranch, és també habitual que els clients del Zoetrope es trobin amb el director de la trilogia d’El padrí al local, ja sigui a la barra o en una de les taules. Per cert que Coppola i la seva família elaboren a Napa Valley, la regió california­na dels cellers i els vins, una seixantena de varietats.

L’actor Robert De Niro és copropieta­ri de Nobu, la principal cadena de restaurant­s japonesos

Una altra actriu amb restaurant és Jessica Biel, que va obrir al març Au Fudge, un local orientat a les famílies, a Los Angeles. Perquè els pares puguin portar els seus fills petits al local però menjar tranquils, el restaurant té una gran zona de jocs separada del menjador. Al menú hi ha una àmplia oferta de plats preparats amb ingredient­s naturals, locals i de temporada. També disposa d’una carta de còctels. El restaurant ha rebut recentment el reconeixem­ent del premi Best Practices pel seu compromís amb el medi ambient.

La llista d’actors i directors de cinema relacionat­s amb espais culinaris és extensa. Eva Longoria va obrir en un exclusiu barri de Los Angeles el restaurant Beso, especialit­zat en menjar mexicà. I un del més coneguts és Planet Hollywood, una cadena de restaurant­s temàtics de menjar típic americà. Sylvester Stallone, Bruce Willis, Demi Moore i Arnold Schwarzene­gger es van associar per crear-la el 1991.

 ??  ?? Inauguraci­ó de Yummy Pop, la botiga de crispetes de l’actriu Scarlett Johans sson a París
Inauguraci­ó de Yummy Pop, la botiga de crispetes de l’actriu Scarlett Johans sson a París
 ?? NURPHO ?? Robert De Niro amb la seva dona, Grace Hightower, bevent sake al Nobu
NURPHO Robert De Niro amb la seva dona, Grace Hightower, bevent sake al Nobu
 ??  ?? Jessica Biel a Au Fudge, el seu local a Los Angeles
Jessica Biel a Au Fudge, el seu local a Los Angeles
 ??  ??
 ?? PASCAL LE SEGRETAIN ??
PASCAL LE SEGRETAIN
 ?? OTO / GETTY ??
OTO / GETTY

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain