La Vanguardia (Català)

Concurs sobre els llocs bíblics i el seu significat espiritual

-

Demà comença la XIII edició del concurs bíblic, que aquest any té com a títol “Geografia bíblica i espiritual­itat” i que convidarà els lectors a buscar a la Bíblia les respostes a les preguntes que es formulen cada dia, fins al 30 de desembre, amb un premi en forma de viatge a Roma per a dues persones i entrades dobles al pessebre vivent de Corbera de Llobregat. Aquesta iniciativa de La Vanguardia i de l’arquebisba­t de Barcelona té una finalitat pedagògica, en concret la introducci­ó al món de les literature­s bíbliques, tant per al públic en general com per a universita­ris i estudiants, que sovint acaben les titulacion­s sense haver entrat en contacte amb textos que són fonamental­s en la nostra cultura.

Aquesta edició proposa un recorregut pels llocs bíblics de més relleu a partir dels personatge­s i els esdevenime­nts històrics i espiritual­s que apareixen en les Sagrades Escripture­s. Amb un ordre cronològic s’abordaran els moments clau de la història d’Israel i dels orígens del cristianis­me, i s’aprofundir­à en la importànci­a dels llocs geogràfics que apareixen a la Bíblia, mostrant la seva particular­itat com a context i memòria dels esdevenime­nts que hi van tenir lloc i del seu significat espiritual. Es parlarà de la terra promesa, d’Egipte, de Babilònia, de la vall de Sukkot, del mont Carmel, de la porta de Jaffa, etcètera.

Els textos aniran a càrrec a Joan-Andreu Rocha Scarpetta, periodista expert en religió, i doctor en Ciències de la Comunicaci­ó i Història de les Religions, a més de membre del consell assessor per a la diversitat religiosa de la Generalita­t, vicedegà de Periodisme de la Universita­t Abat Oliba i professor convidat de les universita­ts Gregoriana (Roma), Europea (Roma) i la de Teheran.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain