La Vanguardia (Català)

Hollywood prepara la seva temporada de premis

- Dpa

Comença la temporada de premis a Hollywood i, de moment, tan sols hi ha un guanyador segur. Es tracta de Meryl Streep, de 67 anys, que augmentarà la seva col·lecció de trofeus amb pel cap baix un més, l’honorífic Cecil B. DeMille que rebrà a començamen­ts de gener a la gala dels Globus d’Or, segons va anunciar l’associació de la premsa estrangera.

Tres vegades guanyadora d’un Oscar i amb vuit Globus d’Or, en aquesta temporada Meryl Streep podria aconseguir-ne un altre després de protagonit­zar el còmic biopic Florence Foster Jenkins, posantse a la pell d’una cantant d’òpera mancada de talent.

Els Globus d’Or són els premis més importants del cinema després dels Oscar. Les nominacion­s d’aquesta 74a edició es donaran a conèixer demà dilluns i l’entrega serà el 8 de gener.

Aquesta temporada són moltes les pel·lícules i actors que s’han guanyat la crítica i cap premi no sembla segur de moment, al contrari del que va passar l’any passat, en què Leonardo DiCaprio ja apuntava com a clar favorit amb El renacido.

Aquesta vegada la tensió que precedeix el lliurament de trofeus, amb els rumors i apostes que l’acompanyen, és gran.

En primer lloc hi ha el nostàlgic musical La La Land, amb Ryan Gosling i Emma Stone. També es parla de Natalie Portman per la seva interpreta­ció de Jackie Kennedy a

Jackie, d’Isabelle Huppert, per Elle, d’Amy Adams per Arrival, o d’Annette Bening per 20th Century Women, com a possibles nominades. Al sector masculí destaquen Casey Affleck, pel drama familiar Manchester by the sea, o Tom Hanks, per la seva interpreta­ció a Sully.

 ?? ANGELA WEISS / AFP ?? Meryl Streep, el mes passat a Nova York
ANGELA WEISS / AFP Meryl Streep, el mes passat a Nova York

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain