La Vanguardia (Català)

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Torrents per on es fàcil estimbar-se si vas ranc. Blanes.

2 Relatiu a les reverberac­ions sonores. Planta de les rutàcies. La infusió de les cinc. 3 El dolor del mal d’esquena més invocat. Privis algú del seu càrrec. 4 Veí de lorenesa. Cerimònia que rima in situ. Acaba com comença. 5 Vol anaeròbic. Els encarregat­s de mantenir uns certs dipòsits de gra. Sent una profunda por.

6 Deies que havies perdut el cap. Criatures capaces de buidar els pits de la dida més dotada. 7 Al bell mig del mur. Buidaré els narius. Cartes que es llancen, més que no pas es llencen, però sempre sense segell. 8 El pare petoner de l’avi. As. Us canseu de tant jugar amb els nens, en ple apogeu físic. 9 La part central de la dieta. Tornar a foradar el terra a la recerca d’algun tresor. La nota més vàcua.

10 Xerres amb l’expríncep Carles. En un cert sentit, atrapis preses amb o sense arma de foc. El número més cobejat. 11 Que serveixen d’alguna cosa. Empatar o guanyar el partit del dia. 12 As. Escriptor. Basc. 13 Sempre sona per damunt del sol. Fiord a la gallega. Ho fa servir a l’americana. La primera pomaaddict­a. 14 El més ruc de la base. Devastat. Us llancen alguna cosa i la caceu al vol, com sant Bartomeu.

VERTICALS 1 Cantàveu cançons d’amor a la llana d’ovella. Empata. 2 Obri els braços i hostatgi. Quasi és sant. Has perdut la porteria de rugbi. 3 Begudes de pirates que encara enregistre­n CDs. Radiaria. Pertany matemàtica­ment. 4 Marges espadats. D’ells o d’elles, però sempre més d’un.

5 Persegueix­i amb afany qui el precedeix. Escassedat d’algun producte.

6 Nitrogen. Enquadrave­s una melodia en uns compassos. En un cert sentit, en Kant la volia ben pura.

7 Davant T fa anarcosind­icalisme. Dipòsit esponjós calcari format en cavernes. A les portes de Premià. Iode.

8 En Vicious, pioner del moviment punk. Temé haver perdut els símbols de la seva exfe. En unc ert sentit, empra. El sud perd el seu símbol.

9 Sòl, amb accent diacrític indultat. Amares amb vi. 10 Ho passin per un filtre. Pujat profession­alment dalt de l’escenari. 11 Ho bandeja. Sorolls produïts per l’acte de rosegar. Disjunció oxigenada. 12 Símbol de triomf. Tractament directe. Capturem. 13 Principi etimològic en format d’hirocarbur. Espero a la mallorquin­a en un vesper. El producte de l’horta que podríem trobar més fester. 14 Cereal que incia a l’obertura. Transpireu perquè ve aquest company dels vàndals. Va a parar.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain