La Vanguardia (Català)

‘Homeland’ torna al gener amb una dona de presidenta als EUA

-

Homeland estrenarà la sisena temporada el 15 de gener a la cadena Showtime als Estats Units i al cap de pocs dies es podrà veure a Espanya a través de la cadena Fox. Serà la tercera temporada sense la participac­ió de Damian Lewis, que va ser coprotagon­ista amb Claire Danes durant les tres primeres entregues de la ficció. Després de l’adéu del seu personatge Nicholas Brody, van sorgir dubtes entre la crítica i el públic sobre si la sèrie podria continuar. I ho va fer de manera contundent amb una quarta temporada que va remuntar el vol i que li ha permès renovar, com a mínim, fins a un vuitè lliurament.

La sisena temporada patirà, però, un retard de tres mesos abans d’arribar a la petita pantalla. La cadena Showtime acostuma a estrenar les temporades de Homeland a l’octubre, però aquesta no veurà la llum fins al gener del 2017. El motiu? No coincidir amb les eleccions als Estats Units (que va guanyar Donald Trump contra Hillary Clinton el novembre passat), ja que la trama de la nova entrega està ambientada a Nova York en el període de temps entre les eleccions nord-americanes i la cerimònia d’investidur­a del nou president. A diferència de la realitat, a la sèrie sí que serà una dona la que ocupi el màxim càrrec polític, probableme­nt perquè els creadors de la sèrie van pensar que es produiria un altre resultat a les eleccions presidenci­als. L’actriu elegida per donar vida a la nova presidenta Elizabeth Keane és una altra Elizabeth, en aquest cas, Marvel, a qui ja s’ha pogut veure al tràiler de la nova entrega i que, casualment, ja va lluitar pel mateix càrrec amb Kevin Spacey a House of cards.

Després de gravar la quarta temporada al Pakistan i la cinquena a Berlín,l’acció de Homeland torna, doncs, als Estats Units i concretame­nt a Nova York, on transcorre la major part de la història. Allà, la Carrie començarà a treballar per a una fundació que ajuda els musulmans residents als Estats Units. A la sèrie segueixen Mandy Patinkin en el paper de Saul Berenson i F. Murray Abraham fent de Dar Adal. I encara que l’última temporada va deixar oberta la incògnita de si Peter Quinn continuava viu, sí que ha transcendi­t que l’actor Rupert Friend que l’interpreta ha participat en el rodatge dels nous episodis.

 ?? FOX ?? Les actrius Claire Danes i Elizabeth Marvel
FOX Les actrius Claire Danes i Elizabeth Marvel
 ?? NETFLIX ??
NETFLIX

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain