La Vanguardia (Català)

Dansa i clàssica

- JUSTO BARRANCO

JULIO BOCCA DIRIGEIX AL LICEU. Julio Bocca i el Ballet Nacional Sodre de l’Uruguai arriben per primera vegada al Gran Teatre del Liceu amb Coppélia, un ballet basat en els contes fantàstics d’E.T.A. Hoffmann amb música de Léo Delibes i, en aquest cas, en la versió de 1968 del desaparegu­t coreògraf Enrique Martínez. Bocca dirigeix una versió d’un marcat to realista –tant en els personatge­s com en l’ús de danses tradiciona­ls– i d’un fort caràcter teatral per ballar la història de Coppélia, una nina autòmata amb la qual Coppélius vol robar l’ànima de Franz.

GRAN TEATRE DEL LICEU. DEL 16 AL 20/XII

ARRIBA EL CONCERT SPIRITUEL. El mític Concert Spirituel d’Hervé Niquet, un conjunt especialit­zat a interpreta­r música barroca amb instrument­s d’època, es presenta per primera vegada a Barcelona, a L’Auditori, amb un festival basat en la música de Purcell.

Ho fa amb tres obres imprescind­ibles: Oda per a l’aniversari de la reina Mary, Música per al funeral de la reina Mary

–segurament hi ha poques músiques antigues tan arrelades a l’imaginari col·lectiu, gràcies a la Taronja mecànica de Kubrick– i Oda a Santa Cecília.

L’AUDITORI. 13/XII

‘EL MESSIES’ DE WILLIAM CHRISTIE. Tot i que es va compondre originalme­nt com una obra per ser interpreta­da durant la Pasqua de Resurrecci­ó, El Messies de Händel s’ha convertit en tot un clàssic del Nadal a les grans sales de concerts. Aquest any el Palau de la Música el programa a càrrec d’un dels grans noms de l’escena musical internacio­nal: William Christie, que dirigirà el seu conjunt, Les Arts Florissant­s, i les sopranos Emmanuelle de Negri i Katherine Watson, el contrateno­r Carlo Vistoli, el tenor Samuel Boden i el baix Konstantin Wolff.

PALAU DE LA MÚSICA. 15/XII

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain