La Vanguardia (Català)

Luis Enrique: “L’equip no ha perdut la paciència”

- Pamplona

Una cosa és ser superior i una altra és firmar una possessió de més del 80%. Aquesta dada inusual indica que sobre el camp pràcticame­nt només hi va haver un equip i, lògicament, Luis Enrique es va mostrar extraordin­àriament satisfet amb l’actuació dels seus jugadors. Més estrany resulta que també Joaquín Caparrós expressés conformita­t amb els seus. “Avui hem estat un equip. Hem acabat enrabiats i això és senyal de millora”, va dir l’entrenador andalús com a premi a un Osasuna que va mantenir l’entusiasme fins que, després d’haverse salvat miraculosa­ment en múltiples oportunita­ts, va encaixar el primer gol. “Des del principi sabíem que era clau avançar-nos al marcador”, va afirmar el tècnic del Barcelona, que només va poder retreure’s la falta d’encert en la primera meitat que va mantenir la incertesa en el marcador.

Ni l’horari, ni el clima gèlid i boirós ni la gespa irregular no es van aliar amb el Barça a l’hora de buscar un triomf i un joc convincent després de tres empats consecutiu­s. “L’estat del terreny de joc, molt pesat, per culpa de la humitat, ens provocava problemes perquè ens costava portar la pilota i ser precisos. Però l’equip no ha perdut la paciència i ha tingut tranquil·litat fins que han arribat els gols”, va dir jutjant Luis Enrique. La transcendè­ncia de l’objectiu, mantenir viva la flama de la Lliga en un camp tradiciona­lment complicat per al Barça i contra un rival esperonat per les urgències, va deixar en un segon pla els factors col·laterals. El Barcelona va sortir amb una idea clara i es va demostrar que el bon joc col·lectiu garanteix millors actuacions individual­s que no pas encomanar-se a la inspiració i l’enorme potencial de la línia de davanters. “Necessites tenir una bona estructura per crear problemes

LA PERSECUCIÓ El tècnic regala un elogi general i proposa de pressionar el Reial Madrid a còpia de victòries

a un rival que t’esperarà en el seu camp”, va dir analitzant Luis Enrique, que va destacar la feina de Busquets, molt implicat ahir en l’oxigenació de la pilota des de la defensa. “Del que es tracta ara –va aprofundir– és de millorar el nostre rendiment per pressionar el Madrid. Això només ho farem si guanyem els partits”. L’actitud i el rigor tàctic de l’equip, que per fi va completar una actuació més o menys uniforme, van evidenciar que els blaugrana es volen mantenir ferms enfront del líder. “Al final ens faltava combustibl­e”, va dir Caparrós. És el millor elogi per a un Barça que es va proposar fondre l’adversari.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain