La Vanguardia (Català)

Un altre cop Ramos, al 92

El defensa va culminar la remuntada i el Madrid manté la renda de sis punts

- ALFRED BELLOSTAS

Fidel a la seva tradició d’eficàcia, el Madrid semblava haver solucionat el partit amb una acció aïllada de Morata en l’inici de la segona part sense necessitat de jugar un bon partit. El davanter madrileny, recuperat aquesta temporada i que amb prou feines havia entrat en joc en els primers 45 minuts, va rebre una passada d’Isco i no s’ho va pensar dues vegades per fer una rematada molt col·locada amb la dreta que va superar l’estirada de Tyton. L’1-0, amb un Deportivo desaparegu­t llavors, semblava decisiu, però va aparèixer l’exmadridis­ta Joselu –va jugar un partit de Lliga i un altre de Copa el 2011 i va ser company de Morata al Castella–, acabat d’entrar al camp, per capgirar el marcador amb dos gols en dos minuts. L’1-2 deixava el conjunt de Zidane contra les cordes faltant 25 minuts i, esclar, els blancs s’hi van posar forts, van apel·lar a l’èpica com tantes vegades i la fortuna els va somriure. Primer amb una rematada amb l’espatlla de Mariano que va establir l’empat a dos i, finalment, com no podia ser d’altra manera, amb el gol de cap de Ramos en un córner que havia picat Kroos. El Bernabeu va tornar a vibrar de valent i el Barcelona continua a sis punts.

Animat per la golejada (5-1) que va aconseguir dilluns passat contra la Reial Societat, un dels millors conjunts del campionat –de moment ocupa la quarta posició en espera que acabi la quinzena jornada–, el Deportivo va donar una imatge molt sòlida a la primera part, en la qual va aguantar molt bé els embats d’un Reial Madrid afectat per les absències –decidides pel seu entrenador pensant en el Mundial de Clubs– de Modric, Benzema i Cristiano. D’alguna manera es va veure un equip blanc diferent

L’EFICÀCIA DE JOSELU L’exmadridis­ta va avançar els gallecs amb dos gols en dos minuts a la segona part

del d’altres dies, amb més domini que contraatac.

En aquest escenari, els gallecs, que l’any passat van igualar a dos al Camp Nou en el partit previ al desplaçame­nt barcelonis­ta al Mundial de Clubs –ahir es van quedar a un pas de repetir marcador–, es van trobar a gust. La seva defensa, amb Albentosa i Sidnei al centre, va ser sòlida i contundent i Morata, que necessita minuts després de la seva lesió igual com Kroos, amb prou feines va aparèixer. Tyton va aturar una pilota davant Asensio al minut 16 i deu després Sergio Ramos va llançar alta una falta després d’una acció de Casemiro, que va manar al mig del camp gràcies al seu generós esforç.

Encara que el porter polonès va tornar a lluir-se en una acció davant James al 29, la millor oportunita­t del primer temps va ser per als visitants. Borges ja havia avisat al 28 amb una rematada que Navas va desviar a córner –el col·legiat no ho va veure– i al 35 es va impulsar una altra vegada amb decisió en el salt per superar l’oposició de Ramos i rematar de cap una pilota que va picar al pal dret del porter blanc i es va passejar, per alt, en la línia de gol sense que Guilherme pogués marcar a porteria buida.

El Deportivo es va quedar a un sospir d’avançar-se al marcador en un partit que estava sent molt igualat. Però les emocions fortes quedaven reservades per al segon temps, en què van arribar els cinc gols i en què el Madrid va tornar a solucionar amb gran habilitat una situació que era molt complicada. El líder es manté ferm dalt de tot i el Barcelona s’ho mira tot des de lluny.

?? FRANCISCO SECO / AP ?? Salvador. Sergio Ramos va aconseguir el gol de la victòria del Reial Madrid amb aquest
cop de cap
FRANCISCO SECO / AP Salvador. Sergio Ramos va aconseguir el gol de la victòria del Reial Madrid amb aquest cop de cap