La Vanguardia (Català)

Les vendes de la bugaderia industrial RS10 arriben als 3,5 milions

- EDUARDO MAGALLÓN

La bugaderia industrial RS10 preveu tancar l’any amb uns ingressos de 3,5 milions. La companyia propietat de les famílies Rifà i Soler s’ha especialit­zat en la neteja i higienitza­ció de roba hospitalàr­ia i hotelera.

RS10 té una planta a Santa Maria de Palautorde­ra on treballen 48 persones. L’empresa disposa del sistema RFID, que permet un seguiment complet –gràcies un microxip implantat– de la mida, el pes, el color o els rentats acumulats de cada una de les peces que passen per la bugaderia.

Cada any es tracten a la planta 15 milions de peces, una xifra que significa gestionar uns 2.000 quilos de roba al dia. El 70% de tota l’activitat correspon a hospitals, mentre que el 30% restant són hotels independen­ts que no formen part de grans cadenes.

En els últims anys el grup ha invertit quatre milions d’euros, essencialm­ent, en un nou túnel de rentat i en un sistema de càrrega

La companyia disposa de la patent d’un nou tipus de tovalloles que redueixen l’impacte d’infeccions i al·lèrgies

aèria que permet reduir els temps del procés de rentat. Per a l’any vinent, en què la companyia espera arribar als 4 milions d’euros de facturació, s’instal·larà una nova línia de planxat i de plegat de roba plana i una altra línia de roba de rínxol.

La companyia va néixer el 2007 en plena crisi. La previsió de creixement d’ingressos i d’expansió ha estat més lenta del que es preveia inicialmen­t. El negoci de la bugaderia industrial va sorgir després de la crisi de la indústria tèxtil que va portar les famílies Rifà i Soler a deixar la fabricació de punt per especialit­zar-se en el tractament i mantenimen­t de teixits. Les dues famílies s’havien iniciat, als anys cinquanta, en la indústria del gènere de punt.

La companyia disposa d’una patent d’un nou tipus de tovalloles que redueixen l’impacte de diferents infeccions i al·lèrgies.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain