La Vanguardia (Català)

Dia històric a Cornellà

Els blanc-i-blaus enderroque­n el mur de l’Sporting amb un Diego López decisiu i un Caicedo que s’estrena

- RAMÓN ÁLVAREZ

L’Espanyol guanya l’Sporting gràcies als gols de Felipe Caicedo i Leo Batistão en un partit en què Diego López supera el rècord d’imbatibili­tat de la porteria blanc-i-blava, fins ara en mans de Carlos Kameni amb 550 minuts.

L’Espanyol continua imparable i, després de lluir al Calderón el domini del joc de contenció, ahir també va saber brillar portant el pes del partit per superar el mur defensiu de l’Sporting, sumar la segona victòria consecutiv­a a casa i mirar cap amunt abans d’anar al Camp Nou. Els blanc-i-blaus arribaran al derbi novens després de deu partits sense perdre. Va ser una victòria que ho va tenir tot: Caicedo va poder reivindica­r-se i obrir el seu compte golejador d’aquesta temporada i Diego López va batre un doble rècord d’imbatibili­tat, el personal i l’històric d’un porter blanc-i-blau.

Com marcava el guió, Abelardo va insistir amb la línia de cinc homes en defensa amb què va estar a punt de sorprendre el Reial Madrid al Bernabeu i amb què va doblegar l’Osasuna a El Molinón en la seva primera victòria en aquesta Lliga, i Quique Sánchez Flores va respondre alineant d’entrada Baptistão, Caicedo, Gerard Moreno i Hernán Pérez en una clara declaració d’intencions. Tampoc no va dubtar a treure l’únic davanter que li quedava a la banqueta, un Álvaro Vázquez que tornava a la convocatòr­ia després de més de dos mesos de lesió, quan el paraguaià va haver de retirar-se amb una forta contusió a les costelles al minut 20 de joc.

Per a l’Espanyol, el repte del duel d’ahir era portar el pes del partit en lloc de deixar jugar el rival per destruir la seva zona de creació o aprofitar els seus errors i llançar-se a la contra. I el que l’equip va demostrar ja d’entrada és que estava més que capacitat per fer-ho. Des del primer minut de joc els locals van aconseguir el control de la pilota per sortir amb comoditat davant un rival amb Cop com a únic home en punta.

No va ser un domini estèril ni el joc de l’Espanyol va ser especulati­u. Sánchez Flores havia prohibit el toc horitzonta­l perquè la pilota arribés ràpidament a la frontal per tal que els de dalt trobessin opcions de combinar o posar-la a l’espai, i al minut 4 Gerard Moreno ja es trobava una pilota a l’àrea que va decidir rematar de primeres. El xut va marxar per sobre del travesser, però això ja va alertar l’Sporting del que podia esperar.

Tancats al darrere, els visitants van veure com Jurado i el mateix Gerard tornaven a intentar-ho amb xuts desviats als minuts 24 i 25 i com un cop de cap de Baptistão al 30, després d’una altra d’aquestes pilotes a l’àrea, tampoc no veia porteria. L’Espanyol no havia assetjat tant l’àrea rival en tota la temporada. Tot i això, l’Sporting tenia perill a la contra i Cop ho va intentar des de la frontal al 36, perquè Diego López rebutgés, i més tard es va apoderar d’una pilota perduda per Jurado, però Carmona no va resoldre (43).

El segon període va començar com el primer, i en només dos minuts l’Espanyol sumava dues excel·lents ocasions: la primera, un cacau de Javi Fuego que va obligar Cuéllar a enviar a córner, i la segona, un cop de cap de David López en aquell mateix servei de cantonada que Pichu va aconseguir blocar. Álvaro Vázquez va voler aprofitar l’ocasió i al 52 es va ficar fins a la cuina a l’àrea rival, però va pecar d’individual­isme i va acabar perdent la pilota.

Qui sí que la va poder aprofitar va ser Caicedo, que només dos minuts després va saltar més que ningú –incloent-hi Cuéllar– per rematar de cap a la xarxa una falta penjada a l’àrea per Víctor Sánchez. L’equatorià, especialme­nt motivat, va lluitar ahir per totes les pilotes i va tenir fins i tot la sentència en tallar un refús del porter visitant al 66, però la pilota li va rebotar en un braç i Del Cerro Grande va invalidar l’acció.

Amb un gol en contra i l’Espanyol a la recerca del segon, Abelardo va canviar l’esquema i va tornar al 4-4-2 amb què va iniciar la temporada i va moure la banqueta per donar entrada a dos davanters com Borja Viguera i l’ex-espanyolis­ta Burgui i poc després a Víctor Rodríguez. També va reestructu­rar el seu equip Sánchez Flores, asseient sorprenent­ment Álvaro Vázquez i després un esgotat Caicedo per treure Diop i Marc Roca, i deixant a dalt Baptistão i Gerard.

A l’Sporting li va costar canviar de registre davant un rival que continuava a la seva i que va poder sentenciar el partit quan Gerard va xutar sense força al 83 o quan Baptistão ho va fer desviat al 84. Els d’Abelardo es van llançar a l’atac en aquell últim sospir del partit i primer Douglas de lliure directe i després Viguera de cap van tenir l’empat. Diego López va salvar el seu equip en aquella última ocasió visitant i el rebuig va servir al seu equip per muntar una contra letal que Baptistão va enviar a la xarxa després de driblar Douglas i creuar la pilota davant la sortida de Cuéllar. El partit estava mort, tot i que a l’afegit Cop va aprofitar una falta a la vora de l’àrea espanyolis­ta que va enviar a gol amb una excel·lent execució sobre la tanca.

El porter espanyolis­ta va batre el seu propi registre d’imbatibili­tat i el del club superant Kameni

L’Espanyol arriba al derbi en novena posició i en un excel·lent moment de joc

 ?? XAVIER GÓMEZ ?? Felipe Caicedo va obrir el marcador amb aquesta rematada en què es va anticipar a Cuéllar
XAVIER GÓMEZ Felipe Caicedo va obrir el marcador amb aquesta rematada en què es va anticipar a Cuéllar
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain