La Vanguardia (Català)

Jimmy Kimmel alegrarà els Oscar El ‘showman’ de l’ABC ha estat escollit per presentar la gala del 2017

-

Ja han passat molts anys des que, quan era estudiant universita­ri, trucava al seu programa de ràdio preferit a Arizona, entusiasma­nt tant els conductors que un d’ells, quan va canviar d’emissora, va acabar convidant-lo perquè conduís el nou programa amb ell. Va ser aquesta mateixa energia contagiosa la que va portar Jimmy Kimmel a desenvolup­ar una impression­ant carrera a la ràdio primer i a la televisió després, que va assolir el punt més àlgid quan la poderosa cadena ABC el va convidar, 13 anys enrere, a conduir el seu programa d’entreviste­s de la mitjanit, Jimmy Kimmel Live!, una posició que certament ha ajudat a fer que el nadiu de Brooklyn de 49 anys hagi estat designat presentado­r de la gala dels Oscar que tindrà lloc la nit del 26 de febrer al Dolby Theater de Hollywood. L’anunci, de fet, no ha estat cap sorpresa, ja que segueix la moda iniciada per la rival NBC quan va convocar Jimmy Fallon, que presenta un programa similar al de Kimmel a la cadena, a presentar els Globus d’Or el 8 de gener. I la CBS va escollir James Corden, animador del seu programa de varietats emès en la mateixa franja horària que els altres dos però per aquest canal, perquè fes el mateix a la gala dels Grammy, que tindrà lloc el 12 de febrer. La moda és tan consistent que hi va haver molts fans de John Oliver, que té un programa humorístic els diumenges a la nit a l’HBO, que es van queixar que la cadena de pagament no tingui una gala pròpia, ja que estan segurs que el presentado­r britànic, que va arrasar als premis Emmy al setembre, podria resultar molt divertit davant d’una audiència en viu.

Més enllà de les raons que van portar l’Acadèmia i l’ABC a triar Kimmel per succeir Chris Rock, el que és cert és que els qui coneixen el seu estil ja es freguen les mans esperant les sorpreses que pot arribar a preparar. Si hi ha res que el distingeix­i són els seus elaborats esquetxos, en què sol diposar de l’ajuda de les celebritat­s més importants, tan efectius que després acostumen a tenir vida pròpia a YouTube. Ningú no dubta que segurament a la nit dels Oscar participar­à d’una manera o una altra Matt Damon,

Als 49 anys Kimmel ha estat designat presentado­r de la gala dels Oscar, que tindrà lloc el 26 de febrer

que al llarg dels anys s’ha prestat de bon grat a una broma constant en què anuncia que el protagonis­ta de les pel·lícules de Jason Bourne serà un dels convidats, per després avisar cap al final del programa que l’han hagut de deixar fora per manca de temps. Però també són famoses les seves bromes improvisad­es amb inesperade­s conseqüènc­ies, que van portar que Jimmy Kimmel Live! es deixés de transmetre en viu després de la seva primera temporada, i a un conflicte de dimensions internacio­nals quan va celebrar el comentari d’un nen que va dir davant la càmera que calia matar tots els xinesos.

Fill d’un executiu d’IBM i una mestressa de casa, malgrat el seu cognom d’origen alemany, Jimmy s’ha sentit sempre molt identifica­t amb les arrels italianes de la seva família materna. Criat com a catòlic, va ser escolà de l’església del barri fins que es va mudar a Las Vegas quan tenia nou anys i no ha ocultat mai la seva passió per una família gran i forta: des del començamen­t va disposar de l’ajuda del seu oncle, Frank Potenza, i del seu cosí Sal Iacono, que avui és un dels guionistes del seu programa. Per bé que va ser famosa la seva relació amb la comedianta Sarah Silverman, Kimmel es va casar en segones núpcies amb Molly McNearney, amb qui va tenir el tercer dels seus fills.

 ?? VINCE BUCCI / GTRES ?? Jimmy Kimmel ja va presentar la gala dels premis Emmy del mes de setembre passat
VINCE BUCCI / GTRES Jimmy Kimmel ja va presentar la gala dels premis Emmy del mes de setembre passat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain