La Vanguardia (Català)

El Deportivo treu foc pels queixals pel temps afegit

-

El Madrid afronta la seva setmana de glòria, amb el Mundial de Clubs i la previsible Pilota d’Or de Cristiano, però on no s’apaguen els ressons de l’anguniosa victòria blanca de dissabte és a Galícia. El Deportivo vencia per 1-2 al minut 84, però va acabar caient, amb l’inevitable gol de Sergio Ramos en el temps extra.

L’entrenador deportivis­ta, Gaizka Garitano, no s’ha mossegat la llengua: “Sembla que [al Bernabeu] no s’acaba el descompte fins que marquen. Va donar cinc minuts, però en podia haver donat tres o quatre més, fins que haguessin marcat. Quan vaig veure que n’afegien cinc ja ens vam adonar que seria fins que marquessin”.

En una línia similar de protesta es va mostrar el bigolejado­r Joselu, encara que en el seu cas amb referència a una polèmica jugada entre Danilo i Babel: “Aquesta jugada marca el partit. Es va produir amb l’1-2 i no la xiula perquè havia de fer-lo fora i deixar el Madrid amb deu”.

Un altre motiu de queixa deportivis­ta es refereix a la picabarall­a dels minuts finals amb intervenci­ó destacada de Sergio Ramos, que empeny amb violència Sidnei, tot això a un metre de l’àrbitre, l’aragonès Santiago Jaime Latre. El més curiós és la versió arbitral dels fets: groga a Ramos per “discutir amb un contrari sense arribar a insults ni a l’amenaça”.

Ja aliè a la polèmica, el Madrid va volar ahir cap al Japó. Al capdavant de l’expedició blanca figura el president Florentino Pérez i amb ell tota la plantilla tret del lesionat Gareth Bale. L’equip de Zidane ja sap que el seu rival a les semifinals serà l’América de Mèxic, l’equip que prepara Ricardo la Volpe. L’América es va imposar per 2-1 al sud-coreà Jeonbuk Hyundai després de remuntar el gol inicial de Kim Bo-kyung (23).

El Madrid vola al Japó a la recerca del Mundial de Clubs, i Cristiano espera avui la Pilota d’Or

Va marcar dues vegades l’argentí Silvio Chino Romero (58 i 74).

El partit contra el Madrid està fixat per a dijous vinent a les 11.30 h (hora catalana). “Les samarretes no guanyen partits”, ha assenyalat La Volpe sobre el prestigi del seu rival, i va avançar l’única tàctica possible: “Redoblar els esforços per jugar dos contra un a tot el camp”.

Però la glòria de la setmana blanca no se situa únicament al Japó, sinó també en la concessió de la Pilota d’Or, que es farà oficial avui cap a les 20 hores, ja que tots els pronòstics donen pràcticame­nt per fet que anirà a parar a les vitrines de Cristiano Ronaldo.