La Vanguardia (Català)

L’Atlètic es fa líder al Calderón

Les exblaugran­a Sonia Bermúdez i Marta Corredera dobleguen el Barça

- RAMÓN ÁLVAREZ Barcelona

Partidàs, un gran ambient i sorpasso a la Lliga Iberdrola. L’Atlètic de Madrid es va fer fort al Vicente Calderón i, davant de gairebé 14.000 incondicio­nals que van gaudir d’una gran matinal de futbol, va doblegar el Barça per fer un gir a la zona alta de la taula. Les d’Ángel Villacampa van demostrar que tenen presa la mida a les blaugrana després de derrotar-les a la final de Copa i ahir es van imposar gràcies a una gran acció de l’exbarcelon­ista Sonia Bermúdez que la també ex del Barça Marta Corredera va enviar a les xarxes, i a un golàs de la mateixa Soni, la gran protagonis­ta del partit, des de la frontal. Dues accions en el primer temps a què va replicar la blaugrana Andressa Alves després de la represa amb una altra maniobra per emmarcar: una pilota pentinada al pal dret de Lola Gallardo. El Barça va posar emoció i intensitat fins al final, però el partit i el lideratge van ser per a les matalasser­es.

L’aposta de l’Atlètic per obrir el Calderón al seu equip femení va superar les expectativ­es i el miler d’aficionats que es congreguen els millors dies del Cerro del Espino es van multiplica­r per més de deu. L’espectacle a la gespa va acompanyar, i després d’uns primers minuts de domini blaugrana, encara que sense ocasions, les locals es van trobar amb el gol en la primera ocasió clara del partit. Va ser una

Prop de 14.000 aficionats van assistir al primer partit del femení al Manzanares

Alves va donar aire al seu equip amb un gran gol, però les de Llorens no van poder superar l’ímpetu local

d’aquelles accions que creen afició i sorprenen el públic ocasional de futbol femení: Soni va anar per velocitat per la banda esquerra i va col·locar des de la línia de fons una passada entre les dues defensores rivals que seguien l’acció, Marta Unzue i Roddick. Just a l’arribada de Marta Corredera a l’àrea petita. L’ex del Barça i Espanyol es va avançar a Leila per afusellar Sandra Paños i obrir el marcador en el minut 27.

A partir d’aquí el partit va ser de l’Atlètic, que sense demostrar més bon joc que el Barça sí que va saber obrir el camp per portar el perill per les bandes. Les de Xavi Llorens, de la seva banda, es van trobar amb una intensa pressió quan provaven de construir jugades i amb una Jenni Hermoso a qui sovint cobrien fins a dos rivals.

Marta Unzue va tenir l’empat quan va rematar d’un cop de cap des del segon pal un córner servit per Melanie en el 35, però la rematada va fregar el pal, i Sonia Bermúdez va tornar protagonit­zar l’acció del segon gol. En una nova jugada iniciada per la banda esquerra, va rebre la pilota al semicercle de l’àrea blaugrana i sense pensar-s’ho va deixar anar un cop amb l’esquerra a la mitja volta per enviar la pilota lluny de l’abast de Paños en el 38. Un altre golàs perquè la festa al Calderón fos completa. El Barça encara va tenir una ocasió en aquests primers 45 minuts de retallar les diferèncie­s, però Alèxia, després de retallar en l’àrea atlètica per plantar-se davant Lola Gallardo, no va rematar amb perill. Va ser després de la represa que les blaugrana es van posar en el partit i van imposar el seu joc, malgrat que l’Atlètic no va perdre mai la cara al partit.

Xavi Llorens va demanar a les seves que busquessin variants en atac i les van trobar amb les pilotes a l’àrea. Així, Andressa Alves va pentinar magistralm­ent al pal dret de la portera local una pilota penjada de Marta Torrejón. Era el minut 62 i les visitants tenien temps de salvar almenys un punt i el lideratge. I el tècnic no va dubtar a jugar-se-la amb un inusual triple canvi per donar sortida a Bárbara Latorre, Aitana i Patri, una jugadora per línia. Després va ser el torn d’una altra golejadora com Olga Garcia. Van ser els minuts en què el Barça va jugar més bé i en què la connexió entre Bárbara i Jenni va poder marcar les diferèncie­s si Lola Gallardo no hagués estat atenta sota pals. Però al Barça li van faltar minuts davant un Atlètic encoratjat com mai.

 ?? DANI DUCH ?? La jugadora del Barça Vicky Losada pugna per una pilota amb la defensora matalasser­a Pilar León
DANI DUCH La jugadora del Barça Vicky Losada pugna per una pilota amb la defensora matalasser­a Pilar León
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain