La Vanguardia (Català)

Airbnb s’obre a negociar amb les administra­cions La plataforma presenta propostes per regular la seva activitat a Barcelona

-

La plataforma d’allotjamen­ts turístics en habitatges privats Airbnb cedeix davant les administra­cions públiques i llança propostes sobre com legislar la seva activitat. Mentre ciutats com ara Amsterdam i Londres posen límits al seu negoci i altres com ara Barcelona la multen, Airbnb vol millorar la seva relació amb les autoritats locals. En un informe publicat la setmana passada, la firma recull una llista de bones pràctiques que duu a terme en diverses ciutats i que poden servir de model en aquelles en què encara no hi ha acords.

Fonts oficials d’Airbnb a Espanya i Portugal insisteixe­n que la plataforma “està disposada a treballar per desenvolup­ar una normativa senzilla, clara i moderna, que permeti compartir la pròpia llar” i posen d’exemple la col·laboració que han fet “amb centenars de governs arreu del món”.

Malgrat que la plataforma dels Estats Units insisteix que les normes s’adaptaran al context específic de cada ciutat, proposa quatre eixos d’acció: la recaptació d’impostos, la protecció dels veïns, la col·laboració en el procés legislatiu i la garantia de transparèn­cia i privacitat.

En concret, entre les mesures suggerides destaca el compromís d’assumir responsabi­litats fiscals. Airbnb anuncia que pot arribar a recaptar 2.000 milions de dòlars (1.900 milions d’euros) en els pròxims deu anys i que es podrien destinar a múltiples propòsits. Per exemple, a Chicago i Los Angeles, part dels impostos es dirigeixen a fons dedicats a garantir un habitatge assequible per als seus ciutadans, i a San Francisco es fomenta l’art. La plataforma també suggereix que es podria donar suport econòmic al sector turístic amb la millora de les infraestru­ctures a les ciutats en què opera.

Altres propostes són la d’establir un màxim de dies a l’any que

 ?? MAITE CRUZ / ARXIU ?? Turistes en un habitatge de Barcelona ofert per Airbnb
MAITE CRUZ / ARXIU Turistes en un habitatge de Barcelona ofert per Airbnb

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain