La Vanguardia (Català)

Constantí Serrallong­a DIRECTOR GENERAL FIRA BARCELONA

El Barcelona Mobile representa el 40% de l’activitat i Alimentari­a un 12%

- Barcelona

Fira de Barcelona, que dirigeix Constantí Serrallong­a, ha aconseguit el 2016 un rècord d’ingressos amb 165,1 milions d’euros. La xifra és un 9,7% superior a la del 2015. El resultat brut de la institució és de 20 milions.

Fira de Barcelona ha aconseguit aquest any un nou rècord d’ingressos amb 165,1 milions d’euros recolzat especialme­nt en la fira de mòbils Mobile World Congres, que hi aporta el 40%, i el certamen d’alimentaci­ó Alimentari­a, que hi contribuei­x amb un 12%. Els dos salons estrella de la institució en represente­n més de la meitat de tota l’activitat. La resta són 120 esdevenime­nts més entre salons, congressos i actes corporatiu­s. Els ingressos són un 9,7% superiors als de l’any passat i un 8,2% per sobre dels del 2014, exercici que és més comparable, ja que determinat­s salons tenen lloc cada dos anys.

Les xifres són provisiona­ls perquè encara no s’ha tancat completame­nt l’any. La previsió d’ebitda (resultat brut) arribarà a 20 milions. El benefici brut, malgrat créixer un 50% en relació amb l’any passat, es manté pla (puja un 0,7%) comparat amb el 2014, any homologabl­e amb aquest per nombre i tipologia de certàmens.

El director general de la Fira, Constantí Serrallong­a, va explicar que la Fira té beneficis –que no va concretar per no estar tancat l’any – i que, com que no reparteixe­n dividends, es destinen a reserves.

El president, Josep Lluís Bonet, va qualificar l’exercici de rècord històric i va destacar la importànci­a de la col·laboració publicopri­vada. Les diferents administra­cions públiques col·laboren de diferent forma amb la Fira. Fonts de l’Ajuntament van explicar que les aportacion­s públiques d’aquest any per pagar els crèdits de la construcci­ó del recinte de la Fira a l’Hospitalet de Llobregat ascendeixe­n a uns 29,6 milions. A més les administra­cions materialit­zen altres aportacion­s a la fundació que organitza el Mobile per uns 10 milions d’euros i a altres salons per diversos milions.

En relació amb la renovació del president de la Fira, Miquel Valls, president de la Cambra de Comerç de Barcelona, va assenyalar que proposarà un candidat una vegada sigui consensuat entre la Generalita­t i l’Ajuntament de Barcelona. Durant la presentaci­ó del balanç de l’any, l’alcaldessa de Barcelona i presidenta del consell general de la Fira, Ada Colau, va expressar la seva satisfacci­ó pels resultats obtinguts per una institució que, va recordar, és “la plataforma econòmica més important de la ciutat”. L’alcaldessa va afegir que en el futur la Fira de Barcelona hauria de poder ser un “referent” en l’avenç per l’equitat en la presència de dones en els càrrecs de direcció de les empreses i institucio­ns.

El conseller d’Empresa, Jordi Baiget, va assegurar que els èxits de la Fira “són un èxit no només de Barcelona sinó de país”. De cara a aquest any, Serrallong­a va posar l’èmfasi en l’aposta per la indústria 4.0, com mostraran el saló de la internet de les coses o el sector de la medicina amb un saló centrat en aplicacion­s tecnològiq­ues mèdiques.

En l’àmbit exterior destaca per al 2017 la coorganitz­ació de salons a Buenos Aires, Casablanca, Puebla (Mèxic) o Qatar.

La institució remarca l’aposta per la indústria 4.0 de les noves iniciative­s firals

 ??  ??
 ?? FIRA DE BCN ?? Miquel Valls, Jordi Baiget, Ada Colau, Josep Lluís Bonet i Constantí Serrallong­a
FIRA DE BCN Miquel Valls, Jordi Baiget, Ada Colau, Josep Lluís Bonet i Constantí Serrallong­a

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain