La Vanguardia (Català)

A la recerca d’un xinès

- RAMÓN ÁLVAREZ Cornellà de Llobregat

El propietari de l’Espanyol, el milionari xinès Chen Yansheng, ha fet públic el seu desig d’incorporar al primer equip perico un jugador de la seva mateixa nacionalit­at, un afany en el qual hi ha implicat l’equip tècnic blanc-i-blau, que ja compta amb un futbolista xinès en les categories inferiors.

Chen Yansheng va felicitar ahir les festes a l’espanyolis­me amb part del seu consell i va llançar diversos desitjos d’any nou. El president i màxim accionista de l’Espanyol va assegurar que una de les seves grans aspiracion­s personals és veure algun jugador xinès a les files del primer equip i va revelar que el club ja hi treballa amb afany. “Personalme­nt estic ansiós per veure un jugador xinès vestint aquesta samarreta, tenim una base de dades completa amb els millors i treballem per veure si n’hi ha algun que hi pugui encaixar”, va assegurar l’industrial xinès abans del brindis nadalenc que va precedir el seu retorn a la Xina, on demà seguirà el derbi per televisió.

En aquest acostament al futbol oriental, el club ja té un jugador d’origen xinès adscrit al filial, Danny Wong, un davanter de 19 anys i nacionalit­at australian­a que procedeix del Chesterfie­ld anglès, d’on ha arribat lliure. A mitjans d’octubre el club li va fer contracte fins al 2020 i espera poder-lo inscriure com a jugador del filial al gener. Wong sembla complir amb el nivell d’exigència de David Gallego, el tècnic del B. Ara haurà de guanyar-se un lloc a l’equip si aspira a ser aquest jugador que vol Chen.

Jordi Lardín també va viatjar recentment a la Xina per buscar en persona aquests jugadors que demana el president més per una qüestió comercial i de promoció del futbol del seu país que estrictame­nt esportiva. Va tornar amb les mans buides, però manté l’encàrrec, ara ja com a director esportiu. Dins d’aquests moviments, el 6 de desembre passat una nombrosa representa­ció de l’Associació d’Aficionats al Futbol de la Xina va visitar les instal·lacions espanyolis­tes juntament amb un equip de Guangzhou TV.

El club també continua treballant en l’obertura d’una de les seves escoles al gegant asiàtic. Després d’intentar absorbir un centre ja existent a Canton, el club busca un “soci estable”, com ahir va explicar el mateix Chen. “Ja tenim col·laboradors a la Xina, però ara volem tenir-hi una escola i busquem un col·laborador estable. Per posar en marxa aquest projecAixí

te també seria clau tenir un jugador xinès al primer equip”, va insistir el mandatari.

La Xina no serà l’únic mercat futbolísti­c on l’Espanyol buscarà jugadors per al seu primer equip o per al seu futbol base. Una altra de les notícies que Chen va regalar ahir a l’afició és el canvi de model en la captació de jugadors: s’ha acabat l’època de buscar només perles del futbol català per obrirse al futbol “espanyol, europeu i mundial”, va dir el president. Chen fins i tot va assegurar que el degoteig de jugadors de la base cap al Barcelona també s’ha acabat. “El futbol base és molt important per a nosaltres i ara ja podem comprometr­e que els millors es quedaran a casa. I si algun marxa n’arribarà un altre de millor”, va afirmar.

El president blanc-i-blau va dir que el club no tornaria a adquirir jugadors al ritme de l’estiu passat, però que sí que aprofitarà totes les oportunita­ts que li ofereixin les finestres de mercat. I va avançar alguna sorpresa de cara a la pròxima temporada: “El nostre treball esportiu se centra en la temporada que ve i llavors es veurà algun gran reforç”.

EL FUTUR

“Estic ansiós per veure un jugador xinès vestint aquesta samarreta; busquem algú que encaixi”

TRANSVASAM­ENT DE PLANTERS

“El futbol base és molt important per a nosaltres i prometem que els millors es quedaran aquí”

EL MERCAT

“El treball esportiu se centra en la temporada que ve i es podrà veure un gran reforç”

 ??  ?? Brindis coral. Chen Yansheng brinda amb els membres del consell Wang Hongyuan, Carlos García Pont, Mao Ye Wu, Adolf Rousaud i Ramon Robert
Brindis coral. Chen Yansheng brinda amb els membres del consell Wang Hongyuan, Carlos García Pont, Mao Ye Wu, Adolf Rousaud i Ramon Robert
 ?? LLIBERT TEIXIDO ??
LLIBERT TEIXIDO

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain