La Vanguardia (Català)

Díaz busca la complicita­t de la militància en un acte amb Zapatero

- ADOLFO S. RUIZ Jaén

Susana Díaz va buscar ahir el contacte perdut amb la militància socialista després del comitè federal que va acabar amb la dimissió de Pedro Sánchez. Un nou pas en el full de ruta per assaltar la secretaria general del PSOE en què l’excusa va ser celebrar el desè aniversari de la llei de Dependènci­a, motiu pel qual la va acompanyar José Luis Rodríguez Zapatero. La intenció real era que Díaz es pogués donar un reparador bany de multituds.

La presidenta andalusa va dedicar el discurs a enaltir l’esmentada llei de Zapatero en contraposi­ció a “un president com Rajoy, que diu que no té diners per tirar endavant el que és una obligació”. Díaz va dir que se sentia orgullosa de Felipe González i Zapatero, “grans presidents socialiste­s”. I ella hi aspira? “Ara no toca dir si em presentaré o no –va dir abans de l’acte–. Quan arribi el moment, parlarem tots”. Díaz té perfectame­nt establerts els temps que marca ella. “Quan arribi el moment, estic convençuda que cadascú aportarà el millor de si mateix, sempre pensant que el PSOE ha de ser un instrument al servei de la gent”, va reiterar, abans d’insistir en el seu conegut mantra que “el PSOE és molt PSOE i ho demostrarà aviat”.

L’acte de Jaén també es va utilitzar per contrarest­ar el que havien celebrat hores abans els socialiste­s andalusos que han deixat de combregar amb la seva figura i els seus postulats , i que va servir com a presentaci­ó de la plataforma de Sevilla a favor d’un congrés extraordin­ari. Un acte davant uns 250 militants en què van prendre la paraula els diputats Odón Elorza, Zaida Cantera i Rocío de Frutos, tres dels que es van negar a abstenir-se en la investidur­a de Rajoy.

Però no tot va ser felicitat. A pocs metres del recinte firal de Jaén, el metge granadí Jesús Candel, conegut a les xarxes socials com Spiriman, també convocava més de dos mil manifestan­ts en la seva protesta contra els plans de la Junta per a la reforma sanitària a la seva ciutat, a la qual també s’hi van afegir col·lectius de Jaén que reivindica­ven “una sanitat pública de qualitat”. Candel va assenyalar que la seva intenció no era “boicotejar l’acte de la presidenta, que és la nostra interlocut­ora”, però no va renunciar a fer la seva demostraci­ó de força.

Una multitudin­ària protesta pels plans sanitaris de la Junta coincideix amb el míting de la presidenta

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain