La Vanguardia (Català)

Cinc detinguts en una operació contra ETA al sud de França

- REDACCIÓ Agències

Cinc persones van ser detingudes ahir en una nova operació a França de la Guàrdia Civil contra els arsenals de la banda terrorista ETA en la qual els agents van confiscar, a més, una quantitat encara indetermin­ada d’armes i explosius. Tres dels detinguts podrien ser membres legals (no fitxats) de la banda terrorista, mentre els dos restants són la propietàri­a de la casa on aquests s’allotjaven, a la petita localitat francesa de Louhossoa, a unes 20 quilòmetre­s de la frontera amb Espanya, i una altra persona que portava a la dona en cotxe en el moment de la detenció.

L’acció policial va mobilitzar desenes d’agents que van envoltar el mas on es van produir les detencions, una actuació seguida de prop per mig centenar de persones, majoritàri­ament militants independen­tistes bascos, que es van donar cita als voltants de l’habitatge, localitzat al costat d’un petit riu en aquesta localitat de mig miler d’habitants, pròxim a Baiona.

L’operació, que va comptar amb la col·laboració de la Direcció General de Seguretat Interior (DGSI) francesa, continuava oberta al tancament d’aquesta edició, i no es descartave­n més detencions.

Aquest cop succeeix a la detenció dimecres passat a Marsella de l’històric dirigent de la banda José Manuel Azcárate Ramos. Un mes abans, el 5 de novembre, queia Mikel Irastroza, considerat màxim dirigent de la banda armada.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain