La Vanguardia (Català)

Una confusió acaba amb un atropellam­ent i un tiroteig

Un conductor va atropellar un agent, que va confondre amb un fals policia, i el seu vehicle va rebre vuit trets d’un altre mosso

- TONI MUÑOZ

Els Mossos d’Esquadra es van pensar que el conductor a qui havien cridat l’alto era el delinqüent que buscaven i el conductor es va pensar que una patrulla de policies falsos l’estava assaltant. Aquesta confusió de totes dues parts va derivar en un atropellam­ent que va acabar amb un agent greument ferit i el cotxe del conductor amb diversos trets de bala.

Els fets van tenir lloc dijous a les sis de la tarda. Una patrulla de mossos vestits de paisà s’esperava a la zona de Can Rosés de Rubí per poder detenir un lladre que havia comès diversos robatoris violents en farmàcies del municipi. Els agents es van pensar que un home que entrava en un pàrquing particular era la persona que buscaven. S’hi van acostar i es van identifica­r com a policies, però el conductor no els va creure. Va accionar el dispositiu de seguretat del cotxe, va engegar el vehicle i va fugir. En la fugida va envestir un agent, que es va haver de subjectar al capó mentre era arrossegat uns vuit-cents metres, fins que en una rotonda, quan l’home va girar el volant, el policia va caure a terra i va rebre un fort impacte al cap que va provocar que sagnés abundantme­nt per l’orella. Arran de l’incident, l’agent va haver de ser ingressat d’urgència amb pronòstic greu, i actualment és a l’hospital Vall d’Hebron en coma induït.

L’altre mosso, quan va veure que el conductor envestia el seu company, va obrir foc contra el vehicle perquè s’aturés. Va disparar almenys vuit trets fins que el cotxe va parar la marxa. El conductor, que no era el sospitós que buscaven, va sortir del vehicle i es va adreçar a una patrulla de policies uniformada que hi havia a la zona demanant ajuda i cridant: “Em volen matar!”.

L’home els va explicar el que havia passat, però igualment va ser detingut i conduït als calabossos de la comissaria de Rubí. Les primeres investigac­ions van apuntar que el conductor no va entendre les indicacion­s policials i va confondre els dos agents que anaven de paisà amb uns impostors que es feien passar per falsos policies. Després de corroborar i donar versemblan­ça a la seva versió a partir de la declaració de diversos testimonis, i tenint en compte que no tenia antecedent­s penals i no era el sospitós que buscaven, la detenció del conductor va quedar sense efecte i va ser posat en llibertat a les tres de la matinada. Això, però, no el va eximir de declarar a la tarda davant el jutge, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs, la retirada del passaport i l’obligació de comparèixe­r al jutjat cada quinze dies.

El comissari en cap, Josep Lluís Trapero, tenia previst anar a la comissaria de Rubí per interessar-se pels fets. Dos-cents mossos es van manifestar sota la pluja a la porta de les dependènci­es per protestar pel fet que la detenció policial quedés sense efecte de matinada, una decisió que atribueixe­n al comissari en cap.

Dos-cents agents es van manifestar en contra que la detenció policial quedés sense efecte

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain