La Vanguardia (Català)

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Nipó. Li tallarà els testicles amb una espasa mentre tapen l’escena amb una capa. 2 Roba de segona mà, o de segon cos. Desitgeu el pitjor per algú. 3 Les trobareu coll avall, sempre per damunt de les tràquees. Avall, a la manera antiga.

4 Iode. Camí d’embriac. Alimentant el foc sense perdre la bufera. 5 Associació de galls demòcrates. Proveïda d’agafadors. Examen mèdic per a especialis­tes. 6 Lligaríeu, tal vegada despullats. Relativa a la vasta magnitud aquàtica. 7 Bo. Arreplegui­s agafadors de tovalló. La línia del temps de Twitter. 8 Medecina amb nom de marededéu. Mil menys mil. El gran Mèxic. Sofre. 9 Se’n foti, de la finor del xai. D’una manera clara, sense dubtes. 10 Rebuda. Tombi. Caminar camp a través. 11 Buido ampolles fetes amb la part més còrnia d’un aguilot. Comença a prendre brandi. Localitzo poetes. 12 Aquesta posa el seu nom a la coberta del llibre. Cisterna que serveix per a arreplegar aigua de pluja. Mulla perquè no mira. 13 Còpula. Ajuntarà. Envolta algú que comença a explicar una història que acabarà sent llarga i pesada. 14 Practica un acte sexual amb la tenora. Composicio­ns ceràmiques en les quals és molt important que les peces estiguin fetes a miques.

VERTICALS 1 Calendaris com els que establí Juli Cèsar. Babau. 2 Casa sense sostre. Conreeu una terra pel sistema que deixa reposar la terra un any de cada dos. Centúria. 3 Construeix murs. Faig. 4 Animadvers­ions que ultrapasse­n tots els codis. Branquis com un bon arbre. Bon sacseig.

5 Persona que pesca amb uns ormejos de pesca que tenen nom d’agafador. El mes primaveral per antonomàsi­a. 6 Est. Tinguin fam. Estranyame­nt poc densa. 7 Sisme molt negatiu. Transpiro. És quan em pega que perdo el cap. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 8 Afecció respiratòr­ia. Òxid de liti. A les portes de Mataró. 9 Clor gens daurat. Abocar a raig. Al final ho folro. 10 Semblant a la civada del feixisme. Si n’agafes dos d’aquests en tindràs un. 11 Beguda calenta feta amb aigua, te, rom, llimona i sucre. El pilot automàtic esmerilat. Itinerari. 12 Comunitat de sarraïns en terres cristianes. Pujà de categoria social. 13 Aplegant. En un cert sentit, venç l’home ratpenat. Al final, resulta que valc. 14 Meridional­s en grau summe. Quedat, fet un sedentari.

 ??  ?? Núm 9583
Núm 9583

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain