La Vanguardia (Català)

Els Amics de les Arts, Ute Lemper, Rick Astley i Loquillo s’afegeixen al Guitar Bcn

El festival remarca l’oferta femenina després de batre rècords a la passada edició

- ESTEBAN LINÉS

Vuit espais barcelonin­s i vora una quarantena de propostes seran les dues columnes vertebrals de la pròxima edició del festival Guitar Bcn, que arrencarà el pròxim 23 de gener –com va anunciar al seu dia aquest diari– amb el grup nord-americà Lambchop.

A més dels atractius musicals del cicle que La Vanguardia va revelar fa un mes i mig (León Benavente, Hindi Zahra, Scott Bradlee, Bigott i Pat Metheny), ahir es van donar a conèixer altres noms, entre els quals destaquen Ute Lemper, Els Amics de les Arts, Dulce Pontes, Amaral, Loquillo, Rick Astley –després d’anys de silenci i ara amb nou disc– i el matrimoni malià Amadou & Mariam. Després de revelar aproximada­ment el setanta per cent del cartell, la directora artística del festival, Judit Llimós, va ressaltar que aquesta 28a edició serà “molt femenina”, i va insistir en la dimensió qualitativ­a del triplet format per Lemper, Dulce Pontes i Adriana Varela. Llimós també va avançar la celebració d’un acte “suplementa­ri als concerts”, que s’anunciaria el mes que ve. El punt neuràlgic del festival serà la sala Barts, i al llarg dels cinc mesos que durarà la cita, Dulce Pontes presentarà el 31 de març Peregrinaj­e, Adriana Varela actuarà l’11 de maig, i Ute Lemper actuarà amb el seu Last tango in Berlin el dia 7 d’abril.

El director de la promotora The Project, Joan Rosselló, va celebrar que l’any passat el Guitar batés rècords: va aconseguir sobrepassa­r els 50.000 espectador­s i va arribar a una ocupació per sobre del noranta per cent, cosa que, segons el seu parer, indica la “bona complicita­t” amb públic i sales. Amb un pressupost teòric de 700.000 euros però que segurament pujarà fins al milió, el festival és, segons la seva opinió, un cicle “molt viu, amb ànima, popular i independen­t, i també va insinuar que en aquesta edició no descarten incloure algun apartat docent i profession­al, perquè “volem ajudar a profession­alitzar el sector”.

L’heterogene­ïtat torna a manar en l’oferta que també fuig de les grans propostes “perquè no lliguen amb l’esperit de la cita”. Miguel Campello llançarà el seu nou treball Agua, pan, amor y vino, mentre que el guitarrist­a David Fiuczynski desplegarà les seves habilitats amb Flam! Blam! PanAsian MicroJam!. Cridarà l’atenció l’actuació del grup Taburete amb el seu àlbum Dr. Charas, liderat pel fill de Luis Bárcenas, Willy; el duet que promet ser una de les sensacions de la temporada, Rosalía & Raül Refree, farà el mateix amb Los Ángeles; Muchachito & La Banda de El Jiro, i la vetllada amb Damien Jurado, amb Acoustic travels through Maraqopa seran altres dels indiscutib­les focus de primer rang.

El festival continuarà amb la gira de teatres d’Elefantes Nuevas canciones de amor y una de esperanza, mentre que els grups Coriolà i Pantaleó acostaran l’atenció a zones locals amb la presentaci­ó de La tremolor i L’apartament, abans de l’arribada de Coque Malla el 19 de maig amb el seu àlbum El último hombre en la Tierra.

Amb un milió d’euros de pressupost, el cicle oferirà quaranta concerts i estarà centrat en la sala Barts

 ?? THE PROJECT ?? Eclèctic. L’art polifacèti­c d’Ute Lemper i l’esperat nou àlbum d’Els Amics de les Arts seran dos reclams del cartell del pròxim Guitar Bcn 2017
THE PROJECT Eclèctic. L’art polifacèti­c d’Ute Lemper i l’esperat nou àlbum d’Els Amics de les Arts seran dos reclams del cartell del pròxim Guitar Bcn 2017
 ?? THE PROJECT ??
THE PROJECT

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain