La Vanguardia (Català)

la Pastisseri­a Barcelona ens prepara un dolç nadal

- Redacció: M. Cirera Fotos: Joan Cabaces Jordi Domenech

Són vigílies de Nadal i Josep Mª Rodríguez Guerola, Campió del Món de Pastisseri­a, des que l’any 2012 va obrir el seu establimen­t LA PASTISSERI­A

BARCELONA, en aquestes dates, amb el seu treball intens d’investigac­ió i de constant evolució, ja està en ple procés de preparació dels seus pastissos i dolços propis d’aquests dies tan familiars i entranyabl­es.

Fidel al seu estil i personalit­at, les seves creacions ens segueixen sorprenent perquè són peces singulars, amb trets distintius, amb un segell propi que ens sedueix. Observar-les a les vitrines o aparadors de les seves botigues és un festí per a la vista pels seus dissenys estilitzat­s i el seu colorit atractiu i vistós; degustar-les és un exquisit plaer per al paladar pels seus sabors suaus i delicats i les seves textures originals i harmoniose­s.

Novetats

“Aquestes festes són el moment apropiat per oferir les meves novetats, amb el desig que siguin un regal dolç per a tota la família”, ens diu el propi Josep Mª. “Aquest any estic molt il.lusionat en un nou torró, el ZACAPA, en el qual agermano el ron Zacapa –un dels millors del món, d’origen guatemalen­c, en homenatge a la meva dona– amb la prestigios­a xocolata Valrhona, amb un resultat que serà tota una sorpresa, no només per la seva qualitat i disseny, sinó també pel seu sabor i aroma insòlits. Espero que agradi molt”, afegeix. “També presento unes renovades Ågures dels Reis Mags, amb túniques acolorides i de exquisida xocolata, perquè despertin la curiositat dels petits de la família i les assaboreix­in amb il.lusió”, ens comenta amb una rialla per acabar aquest capítol de novetats.

Un assortimen­t sorprenent d’especialit­ats nadalenque­s

I a més, com especialit­ats nadalenque­s ja conegudes pels clients, totes amb el toc personal i original de l’autor, podrem delectar-nos també amb els troncs

Avet, amb mousse de pistatxo i mousse i compota de gerds com ingredient­s principals; Nadal, de mousse de xocolata negra, vainilla, compota de poma i nou de Pecán; Glamour, a base de fruits vermells, esponjós de vainilla i ametlla; i el 100% xoco, de mousse de xocolata, vainilla, caramel líquid i pa de pessic sacher. Són ja típiques les dues boles:

Vermella, de compota de gerds, mousse de formatge fresc amb vainilla i galeta caramel.litzada; i Exòtica, de vainilla, mango, llima i fruita de la passió. També deliciosos són els seus torrons: Nyam-Nyam, Quicos, Hivern ,i Cafè-Cafè, tots de praliné; Negre, La Cirera, Mojito i La Pastisseri­a, trufats; i els més clàssics; Gema cremada,

Xixona ,i Alacant. Per als més petits de la casa, els Arbres i el Ninot de Neu, tots ells d’exquisida xocolata, es presenten en un estoig transparen­t amb un llaç daurat que completa el seu atractiu.

Per a la nit del canvi d’any, el mestre pastisser ens proposa el seu peculiar Pastís Cap d’Any, de fruits vermells, mousse de cava i pa de pessic d’ametlla, creat especialme­nt per celebrar aquesta particular vetllada. No poden faltar tampoc els tortells de Reis, farcits de massapà, de nata, de crema i l’exclusiu La Pastisseri­a, tots ells d’una esponjosit­at difícil d’igualar. Es recomana que s’encomanin amb antelació en els seus establimen­ts, perquè la seva producció serà limitada, ajustada només als que s’hagin reservat. D’aquesta manera s’assegura que arribin al client acabats de fer.

Recorda així mateix Josep Mª –i en això hi posa especial èmfasi–que els preus es mantenen sense cap modiÅcació, romanen inalterabl­es. És una bona notícia com un al.licient més afegit a l’excel.lent qualitat pròpia dels seus dolços i pastissos.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain