La Vanguardia (Català)

Assignatur­a Camp Nou

Creix l’assistènci­a a l’estadi en un inici de temporada en què han volat 9 punts

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ CARLES RUIPÉREZ Barcelona

Alguna cosa no quadra en l’equació del Camp Nou, on més espectador­s i més soroll donen com a resultat menys punts sumats pel Barcelona a la Lliga. El conjunt blaugrana, que sempre ha destacat per la fiabilitat davant el seu públic, no guanya a casa en el campionat des de l’octubre, per un breu 1-0 al Granada. De manera que per perseguir i pressionar el Madrid, els de Luis Enrique necessiten superar aquesta assignatur­a pendent en el derbi de demà. No en va, no hi ha equip a qui el Barça hagi guanyat més al seu estadi que l’Espanyol. Fins a 64 de les 82 visites de Lliga dels blanc-iblaus al seu veí van acabar amb una victòria barcelonis­ta. Tot i això, aquesta vegada el possible risc de fuga augmenta, ja que l’Espanyol que compareix fa nou jornades que no perd, té grans registres com a visitant (12 punts en set sortides) i ja va amargar l’Atlètic al Calderón.

Més que mai aquesta temporada el Camp Nou està sent un clam, com diu l’himne. Per assistènci­a i per ambient, l’estadi ha fet un pas endavant amb l’objectiu de portar amb safata els jugadors cap al triomf. Tot i això, la paradoxa és que, com més aguerrida s’ha tornat l’atmosfera i més fidel està sent l’afició, pitjors estan sent els resultats del Barcelona davant dels seus. L’augment d’assistènci­a i la constant animació no han convertit el Camp Nou en un fortí, sinó que en aquestes jornades inicials de Lliga al Barcelona ja se li han escapat nou punts, un més dels que va perdre a casa en tot el campionat passat.

Curiosamen­t, això passa la temporada que l’estadi està responent de manera proactiva, sense necessitat que l’equip encengui la metxa. Els socis augmenten i ja són 143.459 i la mitjana de públic a les grades ha pujat gairebé 6.000 aficionats. En els onze primers matxs de la temporada 80.029 espectador­s de mitjana han anat al Camp Nou, mentre que el curs passat eren 74.633 en aquests moments.

No només són més. També són més actius. La fuga de punts també coincideix amb l’estrena d’un espai d’animació darrere de la porteria del gol nord que crida, salta i encoratja amb els seus càntics. Luis Enrique ja els ha donat les gràcies moltes vegades pel seu suport durant els 90 minuts. “El gener del 2017 hi haurà les 1.200 persones previstes”, va explicar ahir el vicepresid­ent de l’àrea social, Jordi Cardoner. “Són un exemple de seguretat i els demanem que continuïn amb aquestes actuacions”. Encara que Cardoner va reconèixer que els han hagut de cridar l’atenció per insults.

Després de l’empat a l’últim minut de Ramos, Luis Enrique va instar l’equip a millorar a casa per lluitar pel tercer títol consecutiu. “No són números de campió”, va avisar el tècnic. Després de recuperar les sensacions a El Sadar, el derbi ha de servir de punt d’inflexió per posar fi a la mala ratxa al Camp Nou. Sobretot perquè el triomf de demà comporta el regal d’acabar l’any a tres del lideratge, encara que només sigui momentània­ment (pel partit ajornat del Madrid, que és al Japó).

En aquest sentit, el derbi arriba en un bon moment per als interessos blaugrana. D’aquelles 64 victòries en el derbi de Lliga com a local, 48 han estat des que el Barcelona es va mudar al Camp Nou. A l’actual coliseu barcelonis­ta els periquitos s’han quedat trenta vegades sense veure porta i només han pogut deixar quatre vegades la porteria a zero.

Amb aquestes xifres, vuit de cada deu visites del veí a Can Barça s’han inclinat del costat blaugrana, tot i que percentual­ment l’Sporting (88% de derrotes), la Reial Societat (85%) i l’Oviedo (81%) tenen pitjors registres que els blanc-i-blaus.

En l’últim derbi al Camp Nou (5-0) Luis Suárez va batre per primera vegada l’Espanyol. L’uruguaià, que va renovar ahir fins al 2021 més un any opcional, va celebrar dues de les 97 dianes que suma de barcelonis­ta. “Em quedo amb els gols que han servit per guanyar punts i títols. Cada partit amb el Barça és especial”, va dir Suárez. Però no hi ha res com un derbi per liquidar o aguditzar l’assignatur­a pendent del Camp Nou.

MÉS I MÉS ANIMATS El Barça no guanya a casa a la Lliga des de l’octubre malgrat que l’assistènci­a ha pujat 6.000 espectador­s

48 VEGADES A L’ACTUAL COLISEU L’Espanyol és el visitant que més ha perdut al feu blaugrana, però ara arriba invicte en 9 jornades

 ?? © MIGUEL RUIZ / FCB ?? Renovat abans del derbi. El golejador Luis Suárez, que va batre dues vegades l’Espanyol en l’últim derbi al Camp Nou, va firmar ahir la millora i ampliació de contracte que l’uneix al Barcelona fins al 2021, amb una opció d’una temporada més
© MIGUEL RUIZ / FCB Renovat abans del derbi. El golejador Luis Suárez, que va batre dues vegades l’Espanyol en l’últim derbi al Camp Nou, va firmar ahir la millora i ampliació de contracte que l’uneix al Barcelona fins al 2021, amb una opció d’una temporada més

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain