La Vanguardia (Català)

Benzema, sense perdó

El Tribunal de Versalles desestima la petició del davanter d’arxivar la seva causa

- CARLOS NOVO Madrid

La felicitat a Karim Benzema li ha durat amb prou feines 24 hores. Després del seu gol de dijous al Mundial de Clubs del Japó a l’América mexicà i la seva abraçada pública amb Zinédine Zidane, la trista realitat es va imposar una altra vegada en l’agitada vida del davanter francès del Reial Madrid. Benzema confiava que ahir els tribunals de justícia arxivessin per fi la causa que es segueix contra ell pel Sextape, el cas del xantatge sexual al seu company de selecció Mathieu Valbuena, però va passar el contrari i ara és més a prop que mai d’asseure’s al banc dels acusats.

El Tribunal d’Apel·lació de Versalles va desestimar la demanda de la defensa del jugador i de la resta d’imputats, que sol·licitava l’anul·lació del procés partint de les irregulari­tats en les escoltes telefòniqu­es dutes a terme per la policia, sobretot les d’un membre de la investigac­ió que fent-se passar per un amic de Valbuena va fer escoltes a un dels xantatgist­es, i que són la peça fonamental que sosté el procés judicial.

Tot i això, la sala d’instrucció va donar ahir la raó a la Fiscalia, per la qual no hi havia res irregular en el procedimen­t.

El cas se segueix tramitant, doncs, i ara serà un nou jutge d’instrucció qui fixi el seu propi calendari processal. Benzema va acollir el que per a ell és una gran decepció amb aparent fredor i estoïcisme. Al seu compte d’Instagram va escriure un missatge breu: “Vraiment, R.A.S.”. Veritablem­ent, res a dir.

Una mica més explícit es va mostrar l’advocat del jugador, Sylvain Cormair: “Aquesta és una mala notícia des del punt de vista del procedimen­t, però no canvia res per al fons del cas. Continuare­m amb la nostra lluita per demostrar la innocència d’en Karim”, va assenyalar abans d’afirmar que la defensa està estudiant la possibilit­at de presentar un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem.

L’actualitat judicial es va tancar amb una altra sorpresa. El tribunal de Versalles també va decidir imputar l’exjugador del Liverpool Djibril Cissé, que ja havia prestat declaració en el seu moment però la implicació del qual no va quedar llavors demostrada. Ara Cissé ha estat inclòs en el procés a petició de la Fiscalia.

A dos dies de fer 29 anys, la continuaci­ó del procedimen­t contra Karim Benzema continua enfosquint el seu futur esportiu i personal. Obre interrogan­ts sobre la seva tornada a la selecció francesa, de la qual ja va ser exclòs a l’Eurocopa, com també sobre la seva possible renovació pel Reial Madrid, en què ja només sembla tenir clarament de la seva part el seu entrenador actual, Zinédine Zidane. El Bernabeu el té marcat amb una creu i la causa oberta contra ell està penada amb fins a cinc anys de privació de llibertat.

 ?? MATT ROBERTS / GETTY ?? Karim Benzema celebrant el gol que va fer dijous passat a l’América en la semifinal del Mundial de Clubs del Japó
MATT ROBERTS / GETTY Karim Benzema celebrant el gol que va fer dijous passat a l’América en la semifinal del Mundial de Clubs del Japó

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain