La Vanguardia (Català)

Peñalver assegura que va patir abusos de l’exseleccio­nador

-

El subcampió olímpic de decatló a Barcelona 1992, Antonio Peñalver, va declarar a la policia que quan era menor d’edat va patir abusos per part del seu entrenador i exseleccio­nador espanyol, Miguel Ángel Millán, que ha estat detingut a Tenerife aquesta setmana per una denúncia del mateix tipus d’un altre antic pupil. Peñalver va explicar a la policia que els abusos que diu haver patit per part de Millán van tenir lloc als anys vuitanta, assegura el diari Diario de Avisos, que ha tingut accés a la declaració de l’atleta.

El tècnic presumptam­ent implicat en aquests fets en aquells moments feia classes al centre on estudiava l’atleta murcià. Els abusos que Peñalver relata haver patit es van prolongar durant mesos i van passar quan tenia entre 13 i 14 anys. Per la data a què es remunten, possibleme­nt aquells fets, si es consideres­sin provats, no tindrien cap transcendè­ncia penal, perquè el delicte ja hauria prescrit, però sí que reforcen les sospites que la policia té sobre Miguel Ángel Millán arran d’una denúncia presentada per un jove de Tenerife de 19 anys.

De fet, Diari de Avisos assegura que Peñalver ha decidit revelar a la policia aquesta part del seu passat després de conèixer la denúncia que s’havia presentat a Tenerife contra el seu antic preparador, que dijous va quedar en llibertat amb càrrecs d’abús a un menor després de declarar davant el jutjat número 2 de La Laguna.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain