La Vanguardia (Català)

EN LA JUNGLA NADALENCA

-

“No puc ser objectiva”. Així respon Sheryll Bellman en preguntar-li per “la finestra” més extraordin­ària de la temporada. Resulta que la seva filla ha decorat una Bloomingda­le (Lexington amb el carrer 69).

Després d’un silenci, aposta per Lord & Taylor, a la Cinquena Avinguda amb la 38. Quan ens hi acostem, l’escena evoca un carrer de Gràcia per la festa major. La vorera és un túnel encantat, entre branques i llums. L’aparador conté cinc vinyetes amb ànecs mòbils, óssos o conills. La vida a dalt i sota terra.

“Cada any vinc a la ciutat a veure els dissenys”, explica Howard, que porta un exemplar d’Escorxador-5 de Kurt Vonnegut. Així que és un turista. “No, viu a Nova York, a Queens”, aclareix.

De camí cap al nord apareix Saks, un altre espectacle. La història de la Clara, que s’adorm sobre una taula de pastissos i, abans de despertars­e, el Trencanous més dolç pren vida. Si sortís de l’aparador veuria la realitat del captaire amb un cartell que diu:

–Reso per un miracle (li importo a algú?).

A Tiffany’s, els aparadors es difuminen a causa de l’impacte dels fusells dels policies que custodien la torre Trump, el gratacel convertit en l’última sensació novaiorque­sa.

Una mica més amunt hi ha Berdorf Goodman, que sempre té un desplegame­nt de cinema. Aquest any es titula “destí extraordin­ari”. Hi ha escenes de la jungla, amb lianes, ximpanzés i micos. I el ninot de neu? La Jacqueline riu. “Això és el Nadal al Brasil”. En aquest cas...

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain