La Vanguardia (Català)

Gasolina Jubany

-

Aquesta no ha estat una bona setmana per a Nandu Jubany, que va haver de ser intervingu­t fa uns dies després de fracturar-se un braç mentre s’entrenava al Marroc per participar al gener en el Dakar. Que el cuiner de Can Jubany és un boig de les motos, ho sap qualsevol que el conegui una mica. Que desborda energia i que la seva capacitat d’entusiasma­r-se i encomanar el seu entusiasme és difícil d’igualar, ho sap qualsevol que ha treballat a prop d’ell. I que córrer en el Dakar era una de les grans il·lusions de la seva vida, és una cosa que no ha intentat dissimular.

Fa tot just quinze dies, en la celebració dels 10 anys de l’hotel Hermitage d’Andorra, la proposta gastronòmi­ca de la qual dirigeix, confessava el que per a ell representa­va participar en la coneguda cursa. Jubany parlava del tema mentre esmorzava una truita a la francesa coberta amb talls de pernil ibèric. Explicava que era una oportunita­t que mai més no se li presentari­a, per la dificultat de compaginar la seva feina als fogons (els de Calldetene­s i els que dirigeix a Andorra i a Singapur), i per la limitació de velles lesions a les quals ha acabat sumant-se aquesta fractura que l’ha retirat de la cursa.

Possibilit­ats de guanyar? Ni ho somiava, però esperava la data de començar el Dakar com un nen la nit de Reis. El cuiner estima la velocitat, no només en les dues rodes sinó també en les quatre sobre les quals es desplaça com un llamp per atendre els comensals dels seus restaurant­s i dels seus coneguts banquets. Per mala sort, no podrà pujar a la moto en el Dakar, on volia recaptar diners per a Ari, un projecte d’investigac­ió de l’hospital Clínic sobre la leucèmia, impulsat per una adolescent que era encara molt més guerrera que el xef. D’aquesta cursa no s’ha retirat Jubany, a qui no hem de descartar veure cuinant per al seu equip de KTM que aquest any, ben segur, correrà amb la millor gasolina.

 ?? JOAN LLENAS / NANDU JUBANY ?? Nandu Jubany no podrà córrer el Dakar per una lesió
JOAN LLENAS / NANDU JUBANY Nandu Jubany no podrà córrer el Dakar per una lesió

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain