La Vanguardia (Català)

El creador del fenomen viral ‘caranchoa’

MRGRANBOMB­A HA DESENCADEN­AT LES CRÍTIQUES A LES XARXES SOCIALS AMB EL SEU ÚLTIM VÍDEO A YOUTUBE

- Barcelona

Sergio Soler Vila, el youtuber conegut com MrGranBomb­a, no va imaginar mai que una de les seves bromes es tornés tan viral, protagonit­zant un dels vídeos més vistos i que més polèmica ha suscitat per cridar la setmana passada caranchoa aun repartidor al centre d’Alacant, el qual li va respondre clavant-li una bufetada.

Amb només vint anys, l’alacantí té a la seva pàgina de YouTube més de 500.000 subscripto­rs que segueixen els seus vídeos gravats en càmera oculta. Això sí, sempre que les víctimes de les seves bromes donin el seu consentime­nt ja que, segons ha explicat a La Vanguardia, “m’agrada quedar bé amb ells”.

Encara que és tècnic d’Activitats Físiques i Esportives i la seva intenció és fer oposicions en un futur, la major part del seu temps el dedicava a forjar el seu personatge a les xarxes fent vídeos d’humor, segons ell, “per fer feliç la gent”. Ara, després de gairebé cinc anys en el paper de MrGranBomb­a, ha estat víctima de la seva pròpia broma. I és que el vídeo, que acumula més de tres milions de reproducci­ons, ha rebut crítiques i mofes i ha dividit els internaute­s entre els que ataquen el youtuber per les seves bromes de mal gust o els que critiquen la violència del repartidor. En el vídeo es veu com Sergio li pregunta a un treballado­r una adreça referintse a ell com caranchoa. En veure que s’alterava, li demana disculpes diverses vegades però el repartidor no cedeix i li clava una plantofada. “Podria haver marxat corrent però em vaig quedar tot el possible amb la intenció de donar-li la mà”, explica. Després de l’agressió, Sergio va anar a l’hospital pel dolor que sentia a la mandíbula i va presentar un informe de lesions a la policia per formular la denúncia, de la qual no vol treure cap benefici econòmic però sí el perdó del treballado­r. “Jo no busco que perdi la feina ni res d’això. De fet, si l’home m’ha de pagar alguna cosa, ho donaria a Càritas. No vull treure’n cap benefici”.

La polèmica sobre la seva activitat com a youtuber està servida ja que la gent no ha empatitzat amb les seves “bromes”. En el cas d’aquesta última, Sergio es justifica. “Vaig gravar el vídeo perquè anteriorme­nt vaig fer-ne un d’igual de 600.000 visites i la gent me’n va demanar un altre, em va animar a fer una altra broma igual. La gent es creu que cobraré una pasta però per això no guanyaré ni un cèntim perquè quan hi ha una agressió en un vídeo de YouTube no et deixen monetitzar-lo, ja que estàs incomplint les normes de la pàgina”.

Més que benefici l’únic que ha aconseguit amb la seva última activitat com a MrGranBomb­a ha estat una pluja de crítiques i insults. “He rebut amenaces de mort, gent que ha fos el timbre de casa meva, fins i tot tinc veïns que han trucat a la policia”, lamenta el youtuber. Tant ell com la seva família estan molt disgustats i després d’aquests fets Sergio ha esborrat gran part dels seus vídeos, aparcant la idea de continuar amb el personatge. Segons explica a La Vanguardia, la seva única intenció és continuar estudiant i intentar passejar pel carrer com qualsevol persona normal, sense que ningú li digui res.

Així que MrGranBomb­a deixarà d’existir i tot per una paraula: caranchoa. La viralitat d’aquest terme ha arribat fins al punt que fins i tot el compte oficial de la RAE ha participat en el debat a través de Twitter aclarint que tant caranchoa com caraanchoa són dues maneres vàlides d’escriure la paraula.

Però, per què caranchoa? Segons va explicar MrGranBomb­a en el programa Versió RAC1, el responsabl­e real de la paraula que ha estat trending topic el cap de setmana passat a Twitter no va ser ell, sinó el seu cosí petit. Pel que sembla li va dir caranchoa el dia anterior de l’incident, terme que va utilitzar per burlar-se del repartidor i que, paradoxalm­ent, se li ha acabat atribuint a ell.

Després de gairebé cinc anys fent vídeos com a MrGranBomb­a, ha estat víctima de la seva broma El compte oficial de la RAE ha estat partícip del debat a Twitter sobre com cal escriure ‘caranchoa’

 ?? SERGIO SOLER VILA ?? L’alacantí Sergio Soler Vila, conegut a les xarxes socials com el youtuber MrGranBomb­a
SERGIO SOLER VILA L’alacantí Sergio Soler Vila, conegut a les xarxes socials com el youtuber MrGranBomb­a

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain