La Vanguardia (Català)

Ordeig pren el relleu d’Àngel Ros al capdavant del PSC de Lleida i Pirineu

- PAU ECHAUZ

La Federació de Lleida, el Pirineu i l’Aran, la més extensa del PSC, ahir va iniciar el calendari de congressos territoria­ls posteriors a l’elecció de Miquel Iceta com a líder dels socialiste­s catalans. El diputat Òscar Ordeig, de 38 anys, també regidor de la Seu d’Urgell, va ser ratificat com a primer secretari per rellevar Àngel Ros. Ordeig va obtenir el càrrec sense problemes, ja que la seva va ser l’única candidatur­a presentada. Cares noves per a un PSC que vol recuperar presència després dels últims retrocesso­s electorals a la circumscri­pció.

El nou dirigent socialista de Lleida ha format una executiva que defineix com a regenerado­ra, però sense desaprofit­ar l’experiènci­a acumulada. “És un moment de canvi, però també de sumar totes les sensibilit­ats del territori. S’ha canviat la meitat de l’executiva amb gent jove, però hi ha gent que encara pot aportar molt”, va afirmar Ordeig. El jove diputat va ser derrotat en el congrés anterior, celebrat fa cinc anys, per Àngel Ros, que després del congrés del PSC, que el va ratificar com a president del partit, va decidir apartar-se de la direcció “per centrar-se en l’alcaldia de Lleida”.

El relleu en la primera secretaria s’ha dut a terme sense problemes i la nova executiva resultant dibuixa l’equilibri entre les dues sensibilit­ats. Ordeig estarà auxiliat per un representa­nt de les comarques de Ponent, Silveri Car, i un de l’alta muntanya, Silvia Torres. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, manté la seva influència a través del nou secretari d’organitzac­ió, el seu gendre, José Crespín, cap del gabinet de l’alcaldia. El nou primer secretari opina que una de les prioritats polítiques serà la de preparar les municipals del 2019 “perquè la ciutat de Lleida continuï governada pel PSC”.

Ordeig també treballarà per “denunciar el dèficit inversor del govern de Junts pel Sí cap a les comarques de Lleida i del Pirineu, que han patit una retallada pressupost­aria del 86 per cent des del 2010.”Ordeig prefereix no marcar distàncies respecte del seu antecessor i considera que el paper de Ros “continuarà sent imprescind­ible en aquesta nova etapa del partit”. Com a president del PSC, Àngel Ros és membre nat de l’executiva de la federació.

Després de l’elecció de la nova executiva és el moment de les assemblees a les agrupacion­s locals socialiste­s. A Lleida ciutat l’agrupació local haurà de buscar un nou líder que tanqui l’etapa d’interinita­t oberta després de la destitució, el febrer del 2015, de l’anterior primera secretària, defenestra­da després del seu enfrontame­nt polític amb Àngel Ros.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain