La Vanguardia (Català)

Un Festival de la Infància sense uniformes

L’Ajuntament i la Generalita­t eviten polemitzar sobre l’exclusió de l’exèrcit i la policia en la 53a edició del Festival de la Infància

- JOSE POLO

Futbol, bàsquet, actuacions ambientade­s en els dibuixos animats de moda, tallers de pintura i de cuina... Fins i tot una petita pista de gel, però ni rastre dels llums dels cotxes de policia. La 53a edició del tradiciona­l Festival de la Infància de Barcelona va començar ahir amb l’absència de militars i agents dels cossos de seguretat. Aquest any Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana, Guàrdia Civil, Cos Nacional de Policia i exèrcit no són presents en els 2.400 m2 del saló en un intent de reorientar la iniciativa cap a aspectes més lúdics i de lleure pur per a la canalla.

“Els nens s’ho passen bé fent-se les fotos amb la policia”, va opinar Isabel Camacho, de Segur de Calafell, que va visitar el festival acompanyad­a del marit i el cunyat. “Els vehicles d’emergència m’agradarien”, va assegurar el marit, Jordi Antona, més prudent. “L’exèrcit és diferent, no fa tanta gràcia”, va rematar el cunyat, Víctor Antona. Disparitat d’opinions. En aquest sentit, ahir l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va negar que l’eliminació dels estands policials i de l’exèrcit fos “un veto”. “No és una decisió personal”, va insistir Colau, que va recordar que el ple municipal de la capital catalana i el Parlament van aprovar una declaració institucio­nal en contra de la presència de les forces armades en certàmens educatius. Segons l’alcaldessa, l’organitzac­ió, Fira de Barcelona, va creure “oportú” suprimir aquests espais. La consellera de Treball, Afers Socials i Família, Dolors Bassa, no va voler entrar en la polèmica: “És una decisió de l’Ajuntament i la Fira de Barcelona que no volem valorar”, va declarar.

María José Vargas, barcelonin­a que viu a Còrdova, aprofita les festes de Nadal per visitar la família i fa anys que va al recinte amb la filla: “Si van a totes les escoles, per què no poden venir aquí? Als nens els agrada”, va recalcar. Al recinte firal de Montjuïc sí que va poder trobar una pista de gel, una de les novetats d’aquest any, tot i que molt més petita que la que abans acollia la plaça Catalunya i que va haver d’emigrar a l’Hospitalet de Llobregat.

El primer dia els nens van mostrar interès per aquest nou atractiu, malgrat que no tots en van poder gaudir. “M’he quedat sense patinar perquè no porto guants i no en venien”, va lamentar Emma Maestre, la filla de la María José. L’activitat es pot fer a partir dels 7 anys, i alguns dels més petits també es van quedar amb ganes de patinar. Això sí, la novetat va ser ben rebuda”, segons un dels empleats d’atenció al públic.

Aliens a la polèmica, els més petits s’ho passen d’allò més bé amb la Peppa Pig i els seus personatge­s

El saló pivota sobre vuit eixos temàtics: tecnologia, aventures, música i espectacle­s, civisme, medi ambient, esport, imaginació i creativita­t i salut i hàbits saludables. Més de cent activitats es desenvolup­aran fins al 4 de gener. L’esport ha guanyat pes respecte d’altres edicions, amb més de deu activitats relacionad­es i la presència de l’Open Camp, el parc temàtic de l’esport de Barcelona. D’altra banda, membres de l’oenagé Proactiva Open Arms, que rescata refugiats al mar, aprofiten el saló per difondre la seva tasca. Una altra de les novetats és l’espectacle El petit regne de Ben i Holly, en què els personatge­s dels dibuixos animats prenen vida. Princeses i pirates de Peppa Pig, que va fer furor l’any passat, repeteix.

 ??  ??
 ?? ANA JIMÉNEZ ?? Una de les activitats que es poden fer al saló, només apta per als més impulsius
ANA JIMÉNEZ Una de les activitats que es poden fer al saló, només apta per als més impulsius

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain