La Vanguardia (Català)

Open Camp busca inversors per poder tirar endavant la seva activitat el 2017

- CARLOS PÉREZ GARCÍA

El director general del parc de l’esport Open Camp, Francisco Medina, i el director de comunicaci­ó, Eduard Berraondo, van presentar ahir els resultats del parc temàtic després de 130 dies de funcioname­nt. Tots dos van avaluar positivame­nt el funcioname­nt en aquesta mitja temporada i es van mostrar confiats de cara a l’any que ve, sempre que aconseguei­xin promociona­r el parc de lleure, que tancarà les portes el 8 de gener i les tornarà a obrir el 7 d’abril.

Tot i això, el volum d’ingressos no compleix les expectativ­es previstes, ja que el nombre d’entrades venudes no ha estat el que s’esperava (38.075 entrades entre el juny i el novembre). De fet, el passi d’accés, que inicialmen­t costava 28 euros, va passar a costar 20 euros a l’agost . Amb tot, Medina va dir que “no només guanyen per entrades, sinó també pel consum en restaurant­s i botigues”, tot i que va apuntar que la xifra tampoc no és la que es voldria.

Tot i així, Medina es va mostrar satisfet amb l’augment de visitants cada mes i amb el rendiment del parc, que té el suport de la Unió Europea, el Govern, la Generalita­t, l’Ajuntament i els visitants, ja que a la xarxa “és el parc temàtic més ben valorat els últims quatre mesos”, va assegurar.

Malgrat tot, en aquests 130 dies de vida més de 611.000 visitants (una mitjana de més de 4.640 visites diàries) han passat per les instal·lacions de l’anella olímpica. Es tracta d’una xifra que queda lluny de les 7.000 visites diàries que calculaven per al primer any de funcioname­nt.

Per això Open Camp busca socis inversors, per ampliar, millorar i promociona­r l’oferta del parc, que començarà la nova temporada el 7 d’abril. Segons Medina, la campanya de promoció servirà per donar a conèixer les activitats que es faran a l’anella olímpica i aconseguir visitants perquè, si no, “haurem de marxar cap a casa”. El pressupost previst per a la publicitat és d’1,2 milions d’euros, i les actuacions promociona­ls es desenvolup­arien a partir del març.

Medina va enaltir que Open Camp sigui de capital privat i “no hagi demanat cap subvenció pública, com fan altres esdevenime­nts com la fórmula 1 i els X Games”.

Així mateix, Medina va confirmar que ja treballen en l’ampliació de les activitats del 2017, que inclou la construcci­ó del primer Museu Paralímpic del món i del paquet d’experiènci­es Open Olympics, en commemorac­ió del 25 aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona. Tant Medina com Berraondo confien que tiri endavant el parc que “ha aconseguit donar vida a unes instal·lacions que estaven tancades”, com també ha passat en altres centres olímpics.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain