La Vanguardia (Català)

Objectiu 2017

La junta del Barça afronta reptes esportius i institucio­nals vitals per al futur

- ANTONI LÓPEZ TOVAR Barcelona

El Barcelona pot viure, fins i tot pot viure força bé, sense el nou estadi, però el seu tren de vida experiment­aria un patent deterioram­ent sense Messi. L’ampliació ad eternum del contracte de l’astre argentí és el repte capital de la directiva del club per al 2017, l’any que es commemorar­à el 25è aniversari de la primera Copa d’Europa i en què Luis Enrique decidirà si continua a la banqueta. Fora del terreny de joc l’entitat blaugrana espera un acord amb l’Ajuntament per emprendre el projecte del nou Camp Nou, que implicarà l’inici de les obres del nou Palau Blaugrana al terreny del Miniestadi, el qual es traslladar­à a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí. A l’agenda blaugrana del 2017 també hi figura el final de diversos contencios­os judicials que han pertorbat la vida del club els últims anys.

Messi per sempre més. “Fa bastants dies que en parlem. El Barcelona vol que acabi la seva carrera aquí i crec que en Leo també vol continuar perquè és feliç aquí”, va afirmar Josep Maria Bartomeu en el seu balanç del 2016. El gran comú denominado­r entre les dues lligues i la Champions de Frank Rijkaard i els últims èxits de Luis Enrique és Leo Messi, per molts el millor futbolista de la història. Acaba contracte el 2018 i el club planteja una pròrroga per a cinc temporades pel cap baix, de manera que l’argentí continuï sent l’estendard de l’equip quan s’inauguri el nou estadi. El president portarà les negociacio­ns en primera persona i somia que s’acabin el primer trimestre del 2017, encara que probableme­nt aniran més enllà. De tota manera, la posició presidenci­al evidencia que si hi ha un motiu per tirar la casa per la finestra és aquest: “No vull parlar de xifres, però el més lògic és que si és el millor jugador del món ho sigui en tots els aspectes”. Incloent-hi el salarial. Però no s’acaba tot amb Messi. “Caldrà asseure’s també amb Andrés Iniesta”, va indicar Bartomeu: “Ens encantaria que deixés de jugar a futbol al Barça”. El club també abordarà les ampliacion­s de Rakitic i Ter Stegen.

La banqueta, en l’aire. L’entitat ha mantingut una estratègia conservado­ra a la banqueta. Des de l’etapa de Rijkaard, que hi va estar cinc temporades, només Gerardo Martino ha tingut un pas efímer pel Camp Nou per motius esportius. En la seva tercera campanya Luis Enrique manté una actitud ambigua respecte a la permanènci­a com entrenador. Al·lega cansament per la pressió que implica el càrrec i ha convertit la qüestió en un dilema. “Volem que renovi –indica Bartomeu–. És l’entrenador que volem els culers, l’entrenador que ens està ajudant a continuar aquest cicle magnífic que va començar el 2004”. El tècnic està en fase de reflexió i el club, que experiment­a una mena de reedició de la indefinici­ó de Josep Guardiola, no espera una resposta abans de l’abril o el maig. Deslliureu-nos del jutjat. La junta ha admès la seva culpabilit­at en dos delictes fiscals per l’anomenat cas Neymar 1, ha complert la sanció de la FIFA per les irregulari­tats en la inscripció de jugadors menors d’edat, ha arribat a un acord amb la UEFA respecte a l’exhibició d’estelades al Camp Nou... La junta n’està tipa, de plets, i vol tancar unes quantes carpetes judicials el 2017. Acaba de solucionar parcialmen­t, amb la ratificaci­ó de l’assemblea de compromiss­aris, la patata més calenta quant al fraccionam­ent del barcelonis­me, l’acció social de responsabi­litat contra Joan Laporta i setze dels seus directius, amb un pacte amb onze dels afectats. Ara, davant una imminent sentència de l’Audiència de Barcelona, espera afegir a l’acord l’expresiden­t i els altres cinc exdirectiu­s per evitar que el cas s’eternitzi amb recursos en el Tribunal Suprem. Pel que fa al cas Neymar 2, instat fonamental­ment per l’empresa DIS, que tenia els drets del jugador al Brasil, la junta espera una ràpida i favorable resolució. En aquest cas no té intenció de firmar cap pacte. El plet pels terrenys de Can Rigalt, pel qual el club va ser obligat a retornar 49,6 milions a l’empresa La Llave de Oro, està pràcticame­nt conclòs. “Hem aconseguit un descompte significat­iu”, va apuntar el portaveu de la junta, Josep Vives, tot i que encara no se’n saben els detalls.

Adéu, Qatar. Després de sis temporades de patrocini de l’emirat, el 2017 serà l’any de Rakuten. Canviarà, entre altres coses, la publicitat a la samarreta del primer equip i a la façana principal del Camp Nou.

Wembley, Cruyff. El 20 de maig es compliran vint-i-cinc anys de la final de Wembley, en què el club es va adjudicar la primera Copa d’Europa. Se celebraran diversos actes commemorat­ius, entre els quals un partit, a final de temporada, entre el dream team i jugadors de l’època. La junta i la família Cruyff acordaran una fórmula de record permanent a l’entrenador a les instal·lacions del club.

 ?? ROSER VILALLONGA ?? Luis Enrique i Josep Maria Bartomeu: l’entrenador reflexiona sobre el seu futur, el president vol que continuï
ROSER VILALLONGA Luis Enrique i Josep Maria Bartomeu: l’entrenador reflexiona sobre el seu futur, el president vol que continuï

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain