La Vanguardia (Català)

Abertis entra a l’Índia amb dues autopistes de peatge

- Barcelona

Abertis va comunicar ahir la compra de les concession­s de dues autopistes de peatge a l’Índia per un import de 128 milions d’euros. Les vies, que són de 94 i 58 quilòmetre­s de longitud cadascuna, signifique­n l’entrada del grup de concession­s al mercat indi, que, segons càlculs d’Abertis, necessitar­à emprendre inversions d’infraestru­ctures per valor de 450.000 milions de dòlars (430.000 milions d’euros) durant els propers cinc anys.

Segons la companyia, la compra d’aquests dos actius permetrà a Abertis “crear una plataforma de creixement a l’Àsia per explorar nous projectes potencials en un mercat que presenta múltiples oportunita­ts d’inversió en el sector de les infraestru­ctures en els propers anys”.

La concessió, adquirida a l’inversor australià Mcquarie i a l’State Bank of India, finalitza l’any 2026. L’adquisició reportarà a la companyia que dirigeix Francisco Reynés uns ingressos de 30 milions d’euros, un ebitda (resultat brut) de 25 milions. A més, el grup assumirà un deute de 85 milions.

Per tant, la importànci­a de la compra de les dues concession­s no és tant per la mida sinó pel fet d’entrar en un mercat nou. Abertis gestiona una xarxa d’autopistes de 8.650 quilòmetre­s en tot el món. Les principals inversions de la companyia són a Espanya, França i Llatinoamè­rica. Segons la companyia, el Govern indi preveu portar endavant un pla per al desenvolup­ament de 50.000 quilòmetre­s d’autopistes. L’Executiu del país asiàtic està impulsant els sistemes de col·laboració pública i privada, així com l’aplicació del pagament per ús en les infraestru­ctures com a manera de “resoldre les necessitat­s de finançamen­t del país”.

Les dues autopistes de peatge que gestionarà l’empresa a l’Índia s’ubiquen als estats de Tamil Nadu i Telangana, que són regions amb un creixement econòmic per sobre de la mitjana del país. La intensitat mitjana de vehicles que transiten per aquestes vies oscil·la entre els 17.000 i els 21.000 al dia.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain