La Vanguardia (Català)

Luxemburg reforça la llei contra el frau

- Efe

El Govern de Luxemburg va anunciar ahir que reforçarà a partir del pròxim 1 de gener les normes sobre impostos de societats per lluitar contra l’evasió fiscal. Els canvis s’aplicaran al tractament fiscal de societats que exerceixen transaccio­ns de finançamen­t dins del mateix grup empresaria­l, segons informen les autoritats.

En un comunicat de l’Executiu luxemburgu­ès, s’especifica que aquests canvis en el tractament fiscal serviran perquè “Luxemburg adapti el seu marc jurídic per tenir en compte les últimes evolucions a nivell internacio­nal i europeu”. La decisió d’aplicar aquestes modificaci­ons té a veure amb l’escàndol Luxleaks, que va revelar acords fiscals entre el país i 300 multinacio­nals entre el 2002 i el 2010, que van permetre a aquestes últimes menys impostos.

La comissària europea de Competènci­a, Margrethe Vestager, va valorar positivame­nt en un comunicat que les autoritats de Luxemburg estiguin efectuant canvis en la seva legislació “per fer més estricte el tractament fiscal de les empreses financeres”. Al seu torn, va recordar que la remuneraci­ó d’aquelles firmes ha de respectar el principi d’igualtat de condicions i que la Comissió Europea ha estat revisant més de mil acords fiscals dels estats membres que recorren a aquest tipus de pactes amb les empreses, els quals es van triplicar entre el 2013 i el 2015.

pagar

molts

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain