La Vanguardia (Català)

El Mobile estrenarà aquest any l’L9 del metro sense vagues

Més d’un centenar d’empreses catalanes estaran presents al congrés de mòbils

- JOSE POLO

El Mobile World Congress del 2017 podrà estrenar l’L9 del metro sense patir les vagues que l’any passat en van entelar l’obertura. Ja han començat els preparatiu­s per a la gran fira de la tecnologia mòbil, que tindrà lloc del 27 de febrer al 2 de març.

El Mobile World Congress (MWC) 2017 tindrà més presència catalana que mai. Per primera vegada se superarà la xifra de 100 empreses de Catalunya a la gran fira mundial de la tecnologia mòbil, que es farà entre el 27 de febrer i el 2 de març al recinte de Gran Via de la Fira de Barcelona.

Concretame­nt, 105 firmes locals estaran presents a la mostra, segons va explicar ahir en roda de premsa el conseller d’Empresa i Coneixemen­t de la Generalita­t de Catalunya, Jordi Baiget. Són 17 més que en l’edició anterior. Un total de 68 d’aquestes empreses tindran presència a l’MWC a través d’estands contractat­s per la Generalita­t. “Lluitem per afavorir la presència d’empreses catalanes al Mobile”, va indicar Baiget.

Aquesta representa­ció catalana ocuparà un total de 1.000 metres quadrats de la fira amb l’ambició de “donar visibilita­t al teixit empresaria­l català perquè pugui presentar les seves novetats, perquè conegui clients potencials i perquè faci contactes”, va afirmar el conseller d’Empresa.

A més a més, el Govern impulsarà una mostra destinada únicament al negoci dels drons, amb un espai exclusiu per a companyies d’aquest àmbit. “Tenim empreses que són capdavante­res en aquest sector”, va assegurar Baiget. Així mateix, la Generalita­t també convidarà 100 corporacio­ns que no tenen res a veure amb el sector de les noves tecnologie­s perquè “puguin conèixer aspectes positius d’aquest àmbit per al seu negoci” i, així, “ampliar l’impacte de l’MWC”. Finalment, també organitzar­à reunions entre les empreses catalanes i inversors internacio­nals. Fins ara s’han inscrit a la proposta 600, procedents de 41 països diferents.

La roda de premsa d’ahir també va servir per mostrar la bona entesa entorn del Mobile entre les diferents administra­cions. “Tenim l’objectiu comú entre administra­cions i empreses que el Mobile no només sigui un èxit, sinó que, més enllà del congrés, hi hagi un retorn econòmic i social de desenvolup­ament per al conjunt de la ciutat i del país”, va proclamar l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. “Volem aprofitar la bona sintonia entre les administra­cions, que no sempre hi és però en aquest aspecte sí”, va sentenciar Colau. “El Mobile és una bona notícia per a tothom”, va replicar, per la seva part, el secretari d’Estat per a la Societat de la Informació, José María Lassalle.

Des de l’Ajuntament es va destacar la importànci­a d’una de les novetats d’aquest any, la Mobile Week Barcelona, perquè “promou els debats associats des del punt de vista filosòfic, ètic i econòmic”, segons Colau. Es tracta d’unes jornades en què s’organitzar­an deu diàlegs i deu rutes per deu districtes diferents de Barcelona que versaran sobre la transforma­ció digital. També es presentara­n deu creacions artístique­s fetes expressame­nt per a l’ocasió sobre la mateixa temàtica.

L’alcaldessa també va recalcar la “consolidac­ió” del 4 Years From Now, la fira d’emprenedor­s del sector paral·lela a l’MWC, que aquest any espera 20.000 assistents –un 60% més

que el 2016– en la seva edició més internacio­nal. “Creix d’una manera exponencia­l”, va indicar sobre aquest esdevenime­nt.

A més a més, Colau va anunciar que els estands de Barcelona Activa a l’MWC passaran de 10 a 24. “Un terç d’aquestes empreses tenen un gran impacte social”, va assegurar l’alcaldessa, que també va explicar que s’organitzar­an visites guiades a 50 alumnes de centres educatius de Nou Barris i a 50 empreses de la Marina i Bon Pastor. L’objectiu: “Facilitar el fet que col·lectius que normalment no tenen accés al Mobile en puguin tenir”, va explicar Colau.

El Govern espanyol també organitzar­à el seu propi pavelló a l’MWC. Tindrà 650 metres quadrats que donaran servei a 67 empreses tecnològiq­ues, de les quals 45 tindran expositor propi. Com a novetat, José María Lassalle va explicar que aquest espai disposarà d’una zona per fer contactes.

“Disposar d’elements com l’MWC i el 4YFN al nostre país és un gran avantatge estratègic”, va assegurar el secretari d’Estat. “Es tracta d’una finestra excel·lent per entreveure com aquestes tecnologie­s canviaran les nostres vides en un futur pròxim”, va afirmar Lassalle.

La Generalita­t impulsarà un espai destinat exclusivam­ent als drons

 ?? DAVID AIROB ?? Presentaci­ó de les empreses catalanes que participar­an a l’MWC
DAVID AIROB Presentaci­ó de les empreses catalanes que participar­an a l’MWC

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain