La Vanguardia (Català)

Amb l’ajuda de Déu

L’equip de Maradona torna al Bernabeu disposat a liquidar comptes pendents

- CARLOS NOVO Madrid

En la visita de Champions League a Madrid, el Nàpols tindrà el suport incondicio­nal de Diego Armando Maradona, que serà a la grada del Bernabeu animant el conjunt italià en què va militar després de la seva etapa blaugrana.

El vell Nàpols de Maradona torna avui al Bernabeu més fort que mai. El Pelusa serà aquesta nit a les grades amb la intenció de complir el somni que no va poder dur a terme en la seva etapa de jugador. Aquell equip que venia de guanyar l’scudetto per primera vegada en la seva història a la temporada 86-87 va caure en un Bernabeu a porta tancada el 16 de setembre del 1987 amb gols blancs obra de Michel i Tendillo. L’empat de la tornada a San Paolo (1-1) va fer que el Nàpols quedés fora en aquella primera ronda de la Copa d’Europa. Se’n rescabalar­ia amb la Copa de la UEFA de la 88-89 i aquella generació dels Maradona, Careca, Di Napoli i Ciro Ferrara que va ajuntar l’empresari Corrado Ferlaino, el mateix que va fitxar Maradona del Barcelona en una operació molt controvert­ida, li donaria encara per guanyar un altre scudetto als poderosos equips del nord en la temporada 89-90.

Diego Maradona durant molts anys no va poder tornar a Itàlia pels seus problemes amb el fisc. “Cada vegada que vinc em volen prendre el rellotge”, comentava divertit. Però des de fa un parell d’anys tot s’ha solucionat. Ja torna a deixarse veure i estimar per Nàpols, i l’estiu passat fins i tot va reconèixer el seu fill Diego júnior, que ja té 29 anys i que va tenir amb Cristina Sinagra.

Amb tot, la vida del Pelusa no escapa a les baralles. Després de sopar en un restaurant madrileny dilluns a la nit on el va abordar un reporter de la Cope, l’exjugador es va regirar de mala manera: “Si et pego et faré mal. Jo tinc el dret a sopar amb la meva família”. Els guardaespa­tlles van impedir que tot degenerés en cops de puny.

Les vitrines del Nàpols no han anat mai sobrades de trofeus, però alguna cosa deu haver tingut sempre l’equip, que sigui el quart club amb més seguidors de tot Itàlia. Potser la seva afició, de les més apassionad­es i fidels de tot el calcio. Deu mil seguidors de l’equip partenopeu seran avui a Madrid, tot i que només 4.000 tenen oficialmen­t entrada.

Avui ja no hi ha Ferlaino al capdavant de l’entitat, però Aurelio di Laurentis (emparentat amb Dino di Laurentis, el productor de Hollywood) n’ha pres el control des del 2004 i les coses han millorat molt després d’anys de davallada. El Nàpols torna a tenir un equip competitiu ple de futboliste­s experts entre els quals hi ha dos exmadridis­tes: Raúl Albiol i José Callejón, més un altre madrileny de passat blaugrana, Pepe Reina. No va poder retenir a l’estiu al seu golejador Gonzalo Higuaín, traspassat al Juventus, però té gent de molta empenta en el panorama europeu, com Hamsik, Mertens o Insigne.

El Nàpols arriba a Madrid després de 18 partits sense perdre, tot i que això només li ha valgut per ser tercer a la seva Lliga, a nou punts de l’intractabl­e Juventus. Al Madrid el que més el preocupa és la capacitat dels italians de marcar fora de casa. En els últims deu partits lluny de San Paolo ha marcat, i només en un ha estat derrotat, precisamen­t contra el Juventus, el 29 d’octubre. Des d’aquell dia el Nàpols no ha tornat a perdre, i l’última vegada que es va quedar sense marcar lluny de casa va ser el 2 d’octubre, quan va perdre en la visita a l’Atalanta (1-0).

Una altra de les figures del Nàpols és el seu tècnic, Mauricio Sarri, una mena de Cruyff a la napolitana. Fumador irreductib­le, amant del futbol alegre, als 58 anys només fa tres que dirigeix a la Serie A, però connecta com ningú amb l’afició. Fill d’un treballado­r metal·lúrgic, va agafar l’equip després del fitxatge de Rafa Benítez pel Madrid. Fins aleshores el seu èxit més gran havia estat fer pujar l’Empoli. Va firmar per quatre anys a raó de 900.000 euros per temporada. “És una ganga”, va dir d’ell Di Laurentis. “Ni de bon tros”, va replicar Sarri: “Em paguen per una cosa que hauria fet de franc”.

LA BARALLA DE L’ASTRE Maradona es va picar amb uns periodiste­s sortint d’un sopar i per poc no va acabar a garrotades L’ENTRENADOR Sarri és conegut com un Cruyff a la napolitana, fumador irreductib­le i amant del futbol alegre

 ??  ?? Diego Armando Maradona no ha estat gaire afable durant la seva estada a Madrid. Dilluns, després de sopar al restaurant d’un hotel acompanyat per uns parents, es va enfrontar verbalment a dos periodiste­s que l’esperaven a la sortida del local, i els va...
Diego Armando Maradona no ha estat gaire afable durant la seva estada a Madrid. Dilluns, després de sopar al restaurant d’un hotel acompanyat per uns parents, es va enfrontar verbalment a dos periodiste­s que l’esperaven a la sortida del local, i els va...
 ?? FOX SPORTS ARGENTINA ??
FOX SPORTS ARGENTINA

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain